AKTUELNO

Zoran Marjanović 3. aprila 2016, dok je još trajala potraga za Jelenom, na njenom Fejsbuku napisao da je ona nestala između 16 i 17 časova, a policiji i novinarima prethodnog dana rekao da se to desilo dva sata ranije!?!

Zoran Marjanović, glavnoosumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Marjanović, od samog početka istrage bio je sumnjiv policiji i tužilaštvu jer je lagao o vremenu Jeleninog nestanka.

Kako kažu policajci koji više od 20 meseci rade na ovom slučaju, Zoran je još u vreme potrage za Jelenom davao potpuno kontradiktorne izjave! On je najpre 2. aprila 2016. policajcima i novinarima rekao da se Jelena izgubila oko 15 sati. Međutim, sutradan neposredno pre nego što je nađen Jelenin leš, na njenom Fejsbuk profilu napisao je da je ona nestala između 16 i 17 sati!?!

Precizna satnica Jeleninog nestanka ostala je misterija do danas, a veštaci su u međuvremenu utvrdili samo okvirno vreme njene smrti, a to je između 16.49 i 17.30 časova.

Kako je potvrđeno iz više izvora, Zoran je prilikom prijave slučaja policiji ispričao da je 2. aprila 2016. oko 15 sati došao do početka nasipa sa Jelenom i ćerkom Janom. Jelena je, kako je tvrdio, otišla da džogira nasipom, a on ju je sa ćerkom čekao na početku, gde im je bio parkiran auto... Oko 16 sati se, kako je rekao, zabrinuo zato što Jelene nema, pa je zvao brata, roditelje i prijatelje da je zajedno potraže. Policiju su o nestanku obavestili tek oko 20 sati.

Trčala satima?!

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Dok je 2. aprila uveče trajala potraga, Zoran je ovu verziju ispričao i okupljenim novinarima.

- Jelena i ja redovno dolazimo do nasipa da ona trči. Jelena džogira od rampe do kraja nasipa, pa se vrati do rampe i tako nekoliko krugova. Oko 15 časova parkirao sam auto na početku staze, kod rampe, i čekao je sa ćerkicom Janom. Čim sam video da je nema, alarmirao sam sve redom - kazao je Zoran na dan nestanka.

Međutim, ako se ovaj iskaz prihvati kao istinit, ispada da je Jelena više od sat vremena džogirala duž nasipa koji je dugačak manje od jednog kilometra! Dakle, za to vreme ona je mogla najmanje tri do četiri puta da pretrči čitavu stazu u oba smera. Prosto je nemoguće da Zoran, koji je bio na početku nasipa, sat vremena nije video Jelenu i da ništa nije posumnjao!

Slučajno ili ne, tek Zoran je sutradan, neposredno pre nego što je nađen Jelenin leš, na njenom Fejsbuk profilu objavio da je ona nestala između 16 i 17 sati. Ako je to tačno, to bi praktično značilo da je Jelena skoro dva sata trčala napred-natrag po preglednom nasipu. Za to vreme je mogla da istrči više od 10 kilometara, poput maratonca, i da se bar sedam puta vrati na početak staze gde ju je čekao muž!

Osim toga, bilo je još informacija koje su zbunjivale policajce i dodatno komplikovale utvrđivanje tačne satnice Jeleninog džogiranja i nestanka. Naime, Jelenina majka Zorica Krsmanović, koja je u međuvremenu preminula, izjavila je da se sa Jelenom čula 2. aprila oko 15.30. Jelena joj je tada, navodno, rekla da džogira nasipom i da će svratiti kasnije kod nje kući.

Na drugoj strani, nadzorne kamere sa jedne prodavnice na putu ka nasipu u Crvenki su 2. aprila 2016. oko 15.30 snimile Marjanovićev "mercedes", u kom su bili Zoran i Jelena (ili osoba koja veoma liči na nju), kako ide u pravcu nasipa (vidi okvir). Međutim, jedan očevidac, kog zvanična istraga nije želela da uvrsti u listu svedoka, tvrdio je da je znatno pre, oko 14.30 časova tog dana, video Zorana sa Janom na početku nasipa!?!

Foto: Facebook, Tv Pink Printscreen, Pink.rs

Jelenina rođaka: Videla sam snimak kod nasipa, nisam sigurna da li je to Jelena

Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene Jelene Marjanović, rekla je juče za Informer da je u policiji videla fotografije sa sigurnosne kamere u blizini nasipa, ali da ne može sa sigurnošću reći da li se na njima vidi pokojna Jelena.- Policija mi je pokazala fotografiju koju je napravila sigurnosna kamera tog dana kada je Jelena ubijena. Na toj fotografiji, koja je malo mutna, vidi se crna devojka kako vozi "mercedes" i isprva sam zaključila da se sigurno radi o mojoj sestri. Međutim, posle razgovora sa forenzičarem Nenadom Šipkom, on me je ubedio da ipak ne mogu da tvrdim da je to bila Jelena na slici jer joj se ne vidi jasno lik. Na snimku se vidi crnokosa devojka u trenerci, ali to može da bude i neko ko liči na Jelenu... - objasnila je Krsmanovićeva. Ona kaže i da Jelenina porodica nema nikakav kontakt sa Marjanovićima, pa samim tim ni sa malom Janom. - Planiramo da krajem februara dođemo do Beograda da je posetimo, pošto joj je u ponedeljak rođendan. Iskreno, čekamo da sve ovo prođe da vidimo šta će biti... - rekla je Teodora.

Obilo mu se o glavu

Cela ova konfuzija oko utvrđivanja precizne satnice najviše se obila o glavu samom Zoranu, koji je policajcima od početka istrage Jeleninog ubistva bio najsumnjiviji upravo zbog toga što je davao kontradiktorne izjave. Kada su kasnije prikupljeni materijalni dokazi, u vidu analize DNK i tragova blata na Jeleninom telu i Zoranovoj garderobi, on je uhapšen i od 15. septembra prošle godine se nalazi u pritvoru.

U međuvremenu, tokom istrage urađeno je njegovo psihološko veštačenje, kao i veštačenje baznih stanica mobilne telefonije, i saslušani su svi svedoci. Očekuje se uskoro podizanje optužnice protiv Zorana za teško ubistvo supruge Jelene, za šta mu preti do 40 godina robije.

Pročitajte još: ZORAN IMAO POMAGAČA: Šokantni rezultati veštačenja mobilnih telefona

#Jelena Marjanović

#Teodora Krsmanović

#Zoran Marjanović

'