AKTUELNO

Misterija...

Pre tri godine istočna Srbija je bila u centru pažnje zbog misterizonih smrti novorođenčadi. Pored mesta Zabrega, u kojem je majka brutalno ubila tek rođenog sina, pedesetak kilometara dalje, u mestu Busur kod Petrovca na Mlavi, dogodio se incident koji je šokirao stanovnike tog seoceta.

Mirjana Miklejić (49) porodila se pre tri godine pod misterioznim okolnostima u svojoj kući. Kako je tada rekla, rodila je mrtvo dete jer se porođaj desio pre vremena, međutim, usledio je šok.

Kako se saznalo od komšiluka, ona je mrtvu i krvavu bebu fotografisala, a fotografiju je na svoj fejsbuk profilu kasnije i objavila. Bebu je prethodno zatrpala u dvorištu.

- Bila je u sedmom mesecu trudnoće kad se porodila. Porodila se kod kuće, a rekla je da je beba rođena mrtva, iako se u početku sumnjalo da je čak usmrtila bebu. Beba je sahranjena u dvorištu i preko humke su stavljeni crepovi i cigle kako životinje ne bi iskopale leš. Svi su znali da je trudna i o tome se redovno hvalila na Fejsbuku, iako se nije znalo ko je otac. Nigde nije vodila trudnoću, niti je porođaj bio prijavljen, već se porodila u svojoj kući – ispričao je izvor blizak istrazi.

Za smrt bebe se možda ne bi ni saznalo da nije okačila fotografiju sa mrtvom bebom.

- Na njenom profilu bila je fotografija mrtvog dečaka i nje. Iznad fotografije je pisalo „Za ovo se gine“, a okačila je i fotografiju svoja dva deteta i napisala „Za ovo se živi“. Nakon toga su odmah alarmirane policija i ostale službe – kaže izvor.

Kako se saznalo, Miklejićeva je na saslušanju iznela šokantan podatak.

- Čitav razlog fotografisanja mrtve bebe, kako je navela, jeste osveta švaleru koji nije verovao da je dete njegovo i nije hteo da ostavi suprugu. Navodno je otac deteta muškarac iz Busura, koji je bio dosta mlađi od nje, međutim, navodi se i da je razlog fotografisanja to što je htela da ima uspomenu na malog dečaka, koga je rodila mrtvog – rekao je izvor.

Komšije nerado pričaju o Mirjani, kažu da je slabo poznaju, ali da su iznenađeni zbog svega što se desilo.

- Mi smo saznali za to kad se pojavila priča o njoj u medijima. Bili smo iznenađeni, iako je nismo dobro poznavali. Nismo naročito komunicirali, ali smo se zgrozili zbog fotografija koje je kačila i zato što je dete zatrpano u dvorištu. Pričalo se i da ga je ona ubila, ali zaista ne znam šta se tu dešavalo. Ne znam ni gde je ona sada, nismo je videli dugo – ispričale su komšije iz Busura.

Viši sud u Požarevcu je nakon toga Miklejićevoj odredio pritvor do 30 dana, međutim, puštena je na slobodu. Nije poznato da li je terećena za neko krivično delo.

#Beba

#Fejsbuk

#Fotografija

#Smrt

'