AKTUELNO

Desilo se ono najgore. U trenu je ostala bez roditelja i brata.

Ivana Angelov (28) iz Zaječara izgubila je tri člana porodice u teškoj saobraćajnoj nesreći i umesto da se priprema za svoju svadbu i bira venčanicu, obukla je crninu i priprema sahranu najmilijih!

- Trebalo je da se udam za mesec-dva! Umesto belog, sada ću nositi crninu - kaže Ivana Angelov (28) koje je u saobraćajnoj nesreći u subotu izgubila brata Ivana (25), majku Dragicu (47) i oca Zorana.

Uzrok nesreće u kojoj je ova devojka izgubila porodicu još se ne zna. Uviđaj na mestu nesreće je završen, a slučaj je preuzelo Osnovno javno tužilaštva u Zaječaru, koje ispituje uzrok nesreće.

Prema nezvaničnim saznanjima, otac Zoran je vozio "opel kadet" kada je izgubio kontrolu nad automobilom i direktno se sudario sa vozilom brze pošte koje je naišlo iz suprotnog pravca.

Neposredno posle čeonog sudara, na automobil porodice Angelov otpozadi je naleteo kombi i bukvalno smrskao putničko vozilo. Nesreća se dogodila na magistralnom putu Zaječar-Negotin, kod skretanja za selo Salaš.

Prema prvim podacima, uzroci nesreće su najverovatnije slaba vidljivost zbog jake vejavice i klizav put prekriven tankim slojem snega.

U kući nesrećne porodice gužva, a žamor okupljene rodbine i komšija nadjačavali su kuknjava i lelek. Okupile su se komšije, kolege, prijatelji i familija. Ivana nam prepričava svoju agoniju, koja se dogodila 13. januara.

- Trebalo je da zajedno proslavimo Srpsku novu godinu, da se proveselimo, nasmejemo, počastimo. Zato su njih troje i krenuli po mene i mog verenika Nenada u negotinsko selo Vidrovac, gde sada živim. Nameravali su da nas voze u Zaječar, u moju rodnu kuću, da proslavimo – priča Ivana iznemogla od tuge.

Ivana i njen verenik Nenad bili su raspoloženi i veselo su čavrljali dok su čekali. Nisu ni slutili da su njih troje mrtvi!

Porodica u šoku od bola

Dragičini roditelji, otac Pejča Ilijev, majka Nada i brat Dragan, žive u Dimitrovgradu, a za tragediju im je javio Nenad. - Zazvonio je telefon. Kada sam se javio, Nenad mi je rekao da su svi poginuli. Pitam: "Kako, gde, zašto, kada?”, a noge mi se odsekle. Odem u drugu sobu, majka se odmara. Sednem do nje i kažem da nam svi nestadoše u trenu. Ne veruje majka... Opet smo pozvali Nenada da nam kaže šta se dogodilo. Od šoka nismo mogli da poverujemo! - govori Dragičin rođeni brat Dragan, koji je dve godine mlađi od pokojne sestre.

- Nikada neću zaboraviti majčin glas! Pozvala me je oko 13 sati, sa benzinske pumpe, kazala je da su krenuli i da su svratili samo da sipaju gorivo. Od tada je prošao skoro pun sat, ali oni nisu stizali. Mislili smo da su se zadržali negde usput. Zvali smo ih. Zvonili su mobilni telefoni, ali nam se niko nije javljao! Mislimo, ne čuju. Četiri sata kasnije zazvonio nam je telefon... – drhtavim glasom priča Ivana.

Pozvala ih je komšinica i kazala da su joj roditelji i brat imali saobraćajnu nesreću, da se nalaze u zaječarskoj bolnici i da su svi dobro.

Posavetovala ih je da odmah krenu za Zaječar.

Nenad nastavlja Ivaninu priču i kaže da su na putu iznenada naišli na zastoj.

- Policajac preusmerava vozila na sporedni put. Priđem mu, predstavim se, a on mi kaže: "Desilo se ono najgore!” Vraćam se do auta, gubim tlo pod nogama, ali Ivani ništa ne govorim. Nemam snage... - priča Nenad i dodaje da joj je istinu saopštio tek kada su stigli u Hitnu službu u Zaječaru.

- Zagrlio sam je dok je jecala. Moramo da živimo dalje, ali ćemo ih zauvek pamtiti. Svi su bili dobri ljudi, vredni, pošteni. Zoran i Ivan su radili na građevini, Dragica je bila domaćica. Nikada ih nećemo prežaliti – kaže Nenad.

Lelek u kući ne prestaje. Nastradali sin i roditelji su u bolničkoj kapeli. Danas će biti obavljena obdukcija radi utvrđivanja povreda i uzroka smrti, a sahrana je zakazan za utorak.

Pročitajte još: TEŠKA TRAGEDIJA: U direktnom sudaru kod Zaječara POGINULA TROČLANA PORODICA!

#Sahrana

#Saobraćajna nesreća

#svadba

'