AKTUELNO

Tužilaštvo predlaže da se detaljno veštači izjava ćerke ubijene pevačice.

Stručnjaci se nadaju da će preko devojčice doći do novih dokaza.

Jedan od predloga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje vodi istragu o brutalnom ubistvu Jelene Marjanović, biće i detaljno veštačenje izjava datih psiholozima njene ćerke Jane, koja je u vreme zločina imala pet godina. Kako saznajemo, moguće je da će veštaci tražiti da pričaju sa detetom kako bi "izvukli" neka nova saznanja.

Jana je u vreme nestanka i zločina, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, bila na nasipu sa ocem Zoranom Marjanovićem, koji je sada osumnjičen da je počinio teško ubistvo supruge.

U pomenutoj naredbi nadležnog tužilaštva navedeno je da se sumnja da je Zoran Marjanović zločin počinio u periodu između 16.49 i 17.30, kao i da se ubistvo dogodilo za najviše deset minuta.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Navodi se da je u tom periodu bio odvojen od deteta - kaže izvor. - Detaljno će se proučiti razgovor psihologa sa Janom, a moguće je i da veštaci zatraže da oni pričaju sa njom i pokušaju da iz toga nešto više zaključe. Ono što se zna jeste da je dete o tom danu reklo: "Dogodilo se nešto strašno". Ipak, ima još nekih stvari koje je ispričala psiholozima i ti delovi će posebno da se veštače.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o Janinim izjavama: "Mama, tata i ja smo trčali nasipom, tata se zadihao i tražili smo mamu, a nje nigde nije bilo."

Najjači dokaz protiv Marjanovića, koji je u ovom trenutku obelodanjen u javnosti, jeste činjenica da je na njegovim pantalonama pronađeno blato sličnog hemijsko-mineralnog sastava kao i u Jeleninoj kosi umrljanoj krvlju. Njegovi branioci, međutim, smatraju da to ne može biti ključno, jer nije bilo i krvi što bi ga povezalo sa mestom zločina.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

- Gotovo je nemoguće da je Zoran ubio Jelenu i da se presvukao i promenio cipele, a da je za to vreme njihova ćerkica sama na nasipu, kako se sumnja u naredbi za sprovođenje istrage - argument je branilaca koji su uvereni u Marjanovićevu nevinost. - Veštak je utvrdio da je tokom ubistva bilo mnogo krvi i da je na ubici sigurno bilo žrtvine krvi.Otisak nepoznatog stopala sa kapljicama Jelenine krvi sa druge strane kanala, kuda je on najverovatnije pobegao sa mesta zločina, kao i nepoznati muški DNK na njenoj garderobi i ruci navode na to da je neko drugi počinio zločin.

U naredni ponedeljak, ukoliko se pojave svi svedoci, kojima je tužilaštvo poslalo pozive, trebalo bi da se završi ova faza istrage. Čeka se, međutim, da u tužilaštvo stigne i nalaz o analizama baznih stanica, kako bi se utvrdilo gde je ko bio u trenucima kada se zločin dogodio. Posebno će biti rasvetljivana tačna lokacija Zorana Marjanovića i članova njegove porodice... Dodatna pažnja biće usmerena i na lokaciju telefona žrtve, odnosno na sva tri aparata koje je koristila Jelena.

Pročitajte još: TUŽILAŠTVO U NAREDBI ZA ISTRAGU: Marjanović ostavio Janu na nasipu, otrčao i BRUTALNO UBIO JELENU za 10 minuta!

#Jelena Marjanović

'