AKTUELNO

Definitivno ništa nije štimalo od samog početka.

Radosava Marinković, koja je 2. aprila prošle godine na nasipu u Borči čuvala koze, izjavila je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu da je, neposredno uoči ubistva Jelene Marjanović, videla starijeg muškarca u šetnji sa devojčicom, kojoj je nekoliko puta doviknuo: Jano, dođi ovamo! Iako Radosava nije mogla sa sigurnošću da opiše tog čoveka, ona je ustvrdila da je on bio starosti između 60 i 70 godina.

Prema ovom svedočenju, dakle, sa malom Janom je u trenutku zločina najverovatnije bio Jelenin svekar Vladimir, koji inače ima 64 godine. Ako je to tačno, postavlja se pitanje gde je onda u tom trenutku bio Zoran Marjanović? On je, podsetimo, do sada u više navrata tvrdio da je u vreme Jeleninog nestanka bio sa ćerkom Janom!?!

Radosava Marinković je juče u tužilaštvu ispričala šta je videla u vreme ubistva Jelene Marjanović.

Foto: Novak Đurović/Informer

- Tog dana sam isterala koze napolje oko pola pet ili pet po podne, kao i svaki dan. U prolazu sam primetila starijeg čoveka u šetnji sa devojčicom, kojoj je nekoliko puta viknuo: Jano, ili Dano, dođi ovamo. Mislim da je to bio jedan od tih Marjanovića, ne znam koji i kako se zove... - posvedočila je baba Rada. Na pitanja advokata i tužilaca ona je rekla da je čovek koga je videla sa Janom bio star između 60 i 70 godina!

Iza zatvorenih vrata, kako saznajemo, najveća polemika se vodila oko tačnog vremena kada je baka Radosava srela čoveka sa devojčicom, ali Marinkovićeva to nije mogla da precizira:

- Nisam baš sigurna kada sam ih videla, jer nikad ne nosim sat... Znam da sam čuvala koze do oko 19 sati kao i svakog drugog dana. Tog dana sam primetila da se tu na nasipu okuplja sve više ljudi i da prolaze užurbano automobilima. Nisam obraćala pažnju na to, tek sam sutradan čula da je nestala jedna žena, posle sam saznala da je to Jelena...

Posle Radosave, juče je svedočio i Vid Stjepanović, stanovnik Borče, koji se predstavio kao penzionisani policajac iz Republike Srpske. Na opšte iznenađenje, on sam je usred svedočenja rekao da mu nije jasno zbog čega je pozvan pošto nema nikakvih direktnih saznanja o zločinu!?!

- Živim blizu nasipa u Borči... Tog dana, 2. aprila 2016, oko 13 časova izašao sam u dvorište da operem ruke na česmi i tada sam kod rampe na nasipu, na nekih 150 metara od moje kuće, primetio bračni par sa detetom kako se igraju loptom. Video sam ih i kasnije u neko doba, ne znam tačno kad... - izjavio je Stjepanović.

Ova dva, kao i prethodna svedočenja, unela su dodatnu zbrku oko utvrđivanja tačne satnice Jeleninog nestanka i ubistva. Naime, nijedan od svedoka nije dao podudarne iskaze oko vremena kada su videli Zorana, Jelenu i njihovu ćerkicu na nasipu.

Prošlog ponedeljka kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović kazala je tužiocu da se poslednji put čula sa Jelenom u 16.42.

- Bila je zadihana, razgovor je kratko trajao, rekla mi je da trči i zamolila me da završim ručak koji je ona prethodno stavila da se kuva... - ispričala je kuma, koja je najverovatnije poslednja razgovarala sa Jelenom, s obzirom na to da se u krivičnoj prijavi navodi da je Jelena ubijena između 16.47 i 17.10.

Foto: Pink.rs

Nedugo posle razgovora koji su vodile, kako je rekla, Vladimir je njoj i supruzi Zorici sav usplahiren saopštio da ga je zvao Zoran i da je "Jeca nestala". On i drugi sin Miloš su, prema njenim rečima, odmah otišli na nasip kod Zorana.

Upravo ovaj deo iskaza je u suprotnosti sa Radosavinim, jer ova žena nije videla Zorana na nasipu, već čoveka koji bi po godinama mogao biti samo njegov otac.

Sam Zoran je više puta izjavljivao u policiji da je tog kobnog dana oko 15 sati sa suprugom i ćerkom došao do nasipa kako bi Jelena trčala. Nakon toga, kako je tvrdio, nije je više video, niti čuo.

Dva sata kasnije je počeo da zove najpre porodicu, prijatelje, pa čak i novinare, i rekao im da je njegova žena nestala. Tek oko 20 časova alarmirao je i nadležne organe.

- Četiri sata, od 16 do 20 sati, nisam hteo da zovem policiju jer sam čekao zahtev za otkup... - govorio je tada Zoran.

S druge strane, Jelenin svekar Vladimir je od početka vodio glavnu reč u porodici Marjanović. On je bio taj koji je do najsitnijih detalja pričao za medije sve o svom sinu, supruzi i snaji. Na saslušanju u policiji nije znao da kaže gde je njegov sin bio u trenutku kada je Jelena nestala, ali je izričito tvrdio da Zoran nije ubica.

Foto: Facebook

Na kraju, kada je Zoran uhapšen, Vladimir je ceo slučaj nazvao "nameštaljkom" i po prvi put optužio pokojnu Jelenu tvrdeći da je imala ljubavnika i da "ceo grad zna da iza njenog ubistva stoji jedan mnogo moćan tajkun iz Borče!"

Sledeće nedelje, kako saznaju mediji, u nastavku istrage trebalo bi da budu saslušana i trojica policajaca iz stanice u Borči koji su učestvovali u potrazi za ubijenom Jelenom.

Pročitajte još: KOMŠIJE U STRAHU OD MARJANOVIĆA: Jelenina bliska prijateljica OBELODANILA BIZARNE DETALJE iz njihovog života

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'