AKTUELNO

Radosava je kobnog dana čuvala koze na nasipu!

U nastavku istrage protiv Zorana Marjanovića osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene, danas su pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sveodočila dva od tri pozvana svedoka koji su 2. i 3. aprila prošle godine bili na nasipu Crvenka u Borči, gde je pronađeno Jelenino telo.

Iskaz tužiocu dali su Radosava M. kao i Vid S, dok se svedok Dragan P. nije pojavio jer mu nije uručen poziv.

U dosadašnjem, toku istrage, kao svedoci bili su pozvani Zoranovi otac i majka, Vladimir i Zorica, njegov rodeni brat Miloš, kao i sin iz prvog braka Uroš, koji su međutim iskoristili svoje zakonsko pravo da kao članovi najuže porodice ne svedoče.

Prošle nedelje iskaz su kao sveodci dali Jelenina kuma Vera Vukomanović i policajac Boris Pucić, a nedelju dana ranije i Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović. Da li će tužilaštvo pozivati još svedoka pokazaće tok istrage.

Foto: Pink.rs

Prema navodima advokata Zorana Marjanovića, Nikole Dumnića, Radosava nije rekla ništa što bi moglo da bude "povezano sa ovim slučajem".

- Radosava je pričala o događajima koji nemaju nikakve veze sa predmetom krivičnog postupka. Pričala je da se neki čovek koji čak i ne odgovara opisu mog branjenika, igrao sa nekim detetom na nekoj livadi pored nasipa. Pomenula je da je neki čovek rekao: "Dano ili Jano vrati se" s tim što taj čovek uopšte ne odgovara opisu Zorana Marjanovića - rekao je Dumnič nakon saslušanja.

Advokat odbrane je istakao da je Radosava čoveka sa nasipa opisala kao čoveka starosti između 60 i 70 godina.

Zoran Marjanović se nalazi u pritvoru od 15. septembra, kada je uhapšen godinu i po dana nakon ubistva supruge, koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanoviću se na teret mu stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 16. septembra negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati. Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Pročitajte još: Isplivale MRAČNE TAJNE iz života Jelene i Zorana Marjanovića: Na dan njihovog venčanja CELA BORČA JE BILA U SUZAMA

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'