AKTUELNO

Policija, kako smatraju sagovornici, traga za saučesnicima u ovom svirepom zločinu, a kako smatra urednik portala "Embargo", rešenje slučaja treba tražiti u porodičnom okruženju.

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović nerazrešeno je već godinu i po dana, a svakodnevno se spekuliše o tome ko je počinilac i koji je glavni motiv za monstruozno oduzimanje života, koje je potreslo ne samo Srbiju, već i region.

Gostujući u Jutarnjem program Televizije Pink, Aleksandar Crnomarković, novinar lista "Informer" rekao je da smatra da je policija od samog starta znala, odnosno sumnjala, ko je ubica, ali da se čekalo da se pojave čvrsti materijalni dokazi koji će potkrepiti njihove sumnje.

Foto: TV Pink

- Prvi dokaz je DNK analiza blata kako je ja nazivam i koja je urađena na stranom institute, vrlo stručno i vrlo detaljno. Analiza je pokazala da je blato sa pantalona 97 odsto podudarno sa onim u kojem je Jelena pronađena. Drugi dokaz su DNK tragovi Zorana Marjanovića na donjem vešu ubijene, odnosno tragovi prstiju koji pokazuju da ju je presvlačio - rekao je Crnomarković za TV Pink.

Glavni i odgovorni urednik portala "Embargo" Predrag Jeremić je, komentarišući umešanost biznismena u ubistvo, rekao da smatra da on sa ubistvom nema veze, te da je uključen u priču kako bi se istraga skrenula sa pravog toka.

Foto: TV Pink

- Ovim se otežava rad policije, a lično mislim da je rešenje ove misterije unutar porodice - rekao je Jeremić.

Pročitajte još: BAŠ SVI DETALJI UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Rekonstrukcija zločina na osnovu POLICIJSKE ISTRAGE

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti istakao je da se u ovom slučaju lopta prebacuje iz jednog u drugo dvorište i das u jasne samo dve stvari.

Foto: TV Pink

Ovde imamo samo dve jasne činjenice: jedna da je reč o teškom zločinu i druga da je osumnjičeni priveden. Kada je reč o ometanju istrage od strane novinara, ne mislim da je ijedan njihov tekst oštetio istragu jer policija ima svoje metode po kojima radi i na koje takvi tekstovi ne mogu da utiču. Smatram da je narod zbunjen jer je policijska istraga odrađeno traljavo u samom startu. Policija trenutno siguran sam njuši da ima još saučesnika u zločinu, o čemu nam govori razlog privođenja Zorana Marjanovića – kako ne bi uticao na svedoke, ometao istragu i uznemiravao javnost - rekao je Spasić.

On smatra da se ubistvo ipak dogodilo na nasipu, te da je ponašanje Marjanovića, pre svega njihovo eksponiranje, dovelo da se istraga ponovo usmeri u njihovom pravcu.

Foto: Facebook/Zoran Marjanović

Crnomarković je podsetio na ponašanje Zorana Marjanovića nakon ubistva.

- Umesto da se pobrine za sahranu, on je otišao da namesti frizuru. Ubrzo po ubistvu počinje da se dopisuje sa nekom Radom iz Beča, pokušava da je šarmira, a razgovor sa njom ima i seksualnu konotaciju. Zatim počinje da se eksponira u javnosti, a kruna svega je učešće u rijalitiju - rekao je Crnomarković, podsećajući da je reč o čoveku koji je udovac i ima maloletno dete.

Pročitajte još: Novi detalji: Jelena Marjanović je UBIJENA u kući POZNATE PEVAČICE?

Jeremić je još jednom istakao da je rešenje ubistva u porodičnom krugu i da se samo čeka kada će neko "pući" i odati počinioca.

Teodora Krsmanović, sestra ubijene Jelene Marjanović rekla je za TV Pink da je posle svega u dobrim odnosima sa porodicom Marjanović, a prvenstveno zbog Jane.

Foto: Printscreen

- Još jednom demantujem priču o biznismenu i njegovom povezanošću sa Jelenom i slažem se da jedino policija treba da sazna ko je ubio moju sestru i optuži ubicu. Niko drugi nema pravo da upire prstom – rekla je Jelenina sestra.

Ona je rekla da je primetila promenjene pločice u studiju koji se nalazi u okviru kuće Marjanovića, te da je umesto njih postavljen parket, ali da na to nije obraćala pažnju, iako su zamenjene nakon ubistva - rekla je sestra.

Foto: TV Pink

Kada je reč o maloj Jani, ona je istakla da je rano da se govori o starateljstvu nad detetom i da bi je svako iz porodice prihvatio kao svoje dete.

Podsetimo, Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016. godine kada je sa suprugom i ćerkicom Janom izašla iz kuće. Ona se u jednom trenutku razdvojila od njih kako bi otišla na trčanje i tada joj se gubi svaki trag. Njeno telo pronađeno narednog dana.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'