AKTUELNO

O novim detaljima ubistva koje donosi štampa za Pink su govorili psihoanalitičar Aleksandar Kondić i specijalista sudske medicine Ljubiša Božić.

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila prošle godine, a njeno telo je dan kasnije pronađeno na nasipu u beogradskom naselju Borča, gde je navodno otišla na trčanje. Godinu i po dana nakon ubistva, pod sumnjom da je počinio zločin, uhapšen je njen suprug Zoran Marjanović.

Sudski veštak Ljubiša Božić, koji je radio na više od 500 ubistava, kaže da veliki broj povreda na glavi ukazuje na emotivnu povezanost žrtve i ubice.

Foto: Printscreen

Ako postoji višekratnost u nanošenju povreda, promena mesta i načina, lekar sudske medicine sve to prilikom pregleda može da uoči, kao i ako de koristi razlčito sredstvo, te ukoliko su upotrebljene neke hemijekse supstance.

- To za dobrog lekara sudske medicine nije problem da utvrdi. Na osnovu rasporeda povreda se može utvrditi položaj ubice i žrtve, kao mesto gde je zločin mogao biti počinjen. Da li je bila jedna ili više osoba... - naveo je Božić.

Obdukcionim nalazima se, takođe, dokazuje da li se osoba u trenutku ubistva zatekla u ambijentu vode, da li je za života bačena u vodu, nakon smrti ili u međuvremenu. Kako kaže, od posebnog je značaja uklopiti izjave učesnika u događaju u nalaze do kojih se došlo obdukcijom.

OTAC I BRAT OBIŠLI ZORANA U ZATVORU: Nakon izlaska Vladimir rekao samo DVE rečenice koje otkrivaju SVE! (VIDEO)

- Zemljište, tragovi krvi, masnoće, su tragovi koji ukazuju na povezanost nekog ambijenta i osobe koje je tamo bila. Znatno je lakše ako je u pitanju zatvoreni prostor, ali naša policija je forenzički veoma dobro osposobljena - ističe Božić.

Foto: Printscreen

- Nema savršenog zločina, već samo lošije obavljen postupak ili uviđaj - dodao je on.

Prema njegovim rečima, jedino su materijalni dokazi ono što ima snagu pravog dokaza.

- Izjave su ovakve ili onakve. ako postoje dokazi koji ukazuju na povezanost nekog prostora i neke osobe. Ovaj slučaj je zaista težak, ali takvih ima mnogo - dodao je Božić.

Psihoanalitičar Aleksandar Kontić ističe da je teško opisati traumu koju je doživela ćerka pokojne pevačice.

- Ukoliko su navodi medija tačni, postoji mogućnost da je dete prisustvovalo raznim scenama nasilja - navodi Kontić, koji potvrđuje i da teorijski postoji mogućnost da je osoba koja godinu i po dana javno priča o smrti žene psihopata.

UBICA JELENE MARJANOVIĆ IMAO POMAGAČE?! Evo gde je najverovatnije ubijena pevačica! (VIDEO)

U teoriji, takve osobe dobro kontrolišu afekte, lako mogu da prevare i umeju da zavedu.

Foto: Printscreen

Kontić kaže da je teško govoriti konkretno o profilu Zorana Marjanovića, ali da je verovatno reč o narcisoidnoj osobi i da verovatno mnogo šta stoji iza te priče, te da ipak treba sačekati da nadležni organi obave svoj posao.

- Uopšteno, ne čudi da su odnosi čak i među partnerima ambivalentni, to znači da su dvostruka osećanja i da partnera jako ga cente, ali vas i jako nevira. Kod nekih struktura ličnosti postoji i određena vrsta sadomazohizma. Na primeru običnih ljudi - devojka priča najlepše o momku, onda raskinu, a ona priča sve najgore - objasnio je Kontić.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'