AKTUELNO

Telefon je pronađen u mulju na nasipu, a meštanin koji ga je pronašao odmah je posumnjao da bi mogao da ima veze sa zločinom koji godinu i po dana potresa javnost, pa ga je odmah odneo u policiju.

Veštačenjem telefona koji je jedan od meštana Borče pronašao na nasipu na kom je pronađeno telo pevačice Jelene Marjanović mogao bi u potpunosti da rasvetli ovaj zločin. Ukoliko je pripadao ubici, stručnjaci bi mogli da utvrde ne samo njegovo kretanje i pomagače već i njegov odnos sa ubijenom pevačicom.

Kako se već pisalo, telefon je pronađen u mulju na nasipu, a meštanin koji ga je pronašao odmah je posumnjao da bi mogao da ima veze sa zločinom koji godinu i po dana potresa javnost, pa ga je odmah odneo u policiju.

Foto: Printscreen Youtube

Kako se saznaje, mobilni je odmah poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo kome bi pripadao, ali i sve ostalo što može da otkrije.

Kontakti bi mogli da pokažu s kim je vlasnik bio u vezi, poruke i pozive, s kim se sve čuo kobnog dana, a preko baznih stanica može se utvrditi i njegovo kretanje. Saznanja iz telefona bi mogla da otkriju sledeće:

Foto: Facebook

kretanje vlasnika na dan Jeleninog ubistva

s kim je najčešće bio u vezi

s kim se čuo na dan ubistva

da li je ranije bio u kontaktu sa Jelenom

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, koji je unajmila porodica Krsmanović, kaže da ishod veštačenja zavisi od toga u kom je stanju telefon: "Ukoliko je kartica u telefonu, mogu da identifikuju broj i vide čiji je telefon. U njemu ostaju svi brojevi, poruke kome su slate, odlazni i dolazni pozivi. Ne isključujemo mogućnost da pripada ubici, ali za to je potrebno mnogo više dokaza - kaže Šipka.

Pink.rs

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#pevačica

'