AKTUELNO

Povređeni dečak M. A. (15) smešten je u stacionar, dok je nasilnik I. Š. pod merom pojačanog nadzora.

Istraga koja se vodi unutar Vaspitno-popravnog zavoda u Kruševcu daće odgovor na pitanje da li je i zbog čega I. Š. (17) silovao svog dve godine mlađeg cimera M. A. (15). Mališan je pregledan kod lekara, koji je utvrdio da zlostavljani ima povrede koje odgovaraju silovanju.

- Bio je sa mnom u sobi. Obojica smo zbog pljački u poluotvorenom tipu. Napao me je kada su svi zaspali da neko ne bi video i da ne bi mogao da mi pomogne. Kada se zadovoljio, pustio me je i zatražio da nikome ne kažem šta mi je radio. Sve me je bolelo i odlučio sam da progovorim i odmah sam slučaj prijavio nadležnima - ovako je inspektorima pričao silovani mališan.

Pročitajte još: DEVOJČICA IZ SRBIJE DIGLA GRČKU POLICIJU NA NOGE: Prijavljen njen NESTANAK, oglasila se MAJKA! (FOTO)

Nasilnik I. Š. odmah nakon prijave je sklonjen i nalazi se pod posebnim nadzorom, dok je napastvovani u stacionaru.

Kako saznaju mediji, ovo je prvi put da je I. Š. nasrnuo na nekog od štićenika i da ga je povredio.

- Maloletni nasilnik iskoristio je priliku da ostne sam u sobi sa M. A. Kako je stariji i krupniji od svog cimera, savladao ga je i pocepao mu odeću. Tek ga je ujutru prijavio - dodaje naš izvor.

Inače, u Vaspitno-popravnom domu Kruševac trenutno ima oko 200 štićenika. Što se tiče broja štićenika koji su trenutno u domu zbog seksualnih delikata, sedmorica štićenika je upućeno u taj dom zbog krivičnog dela silovanja. U okviru tretmana prema ovim štićenicima posebna oblast koja se realizuje i sprovodi jeste razvijanje zdravog, uzrastu primerenog seksualnog ponašanja. Uključuju se u radionice koje se bave edukacijom o polno prenosivim bolestima, kao i u druge radionice, koje tretiraju smanjenje učestalosti i intenziteta nasilničkog ponašanja, kontrolu besa i agresivnosti.

#Dečak

#Kruševac

#Silovanje

'