AKTUELNO

Radosav Ilić (79) izmasakrirao sina Ljubisava (46) jer ga je ovaj terao u starački dom. Kad su došli policajci, starac im tražio večeru i piće, molio ih čak i da ga odvezu po penziju.

Krvavi pir odigrao se oko 18 sati. Izvor iz istrage kaže da su se otac i sin kobnog popodneva žustro posvađali, a Ljubisav je zatim otišao u svoju sobu da dremne.

- Radomir je otišao do šupe, uzeo sekiru, a zatim ušao u sinovljevu sobu. Zamahnuo je sekirom i tupim krajem Ljubisavu razbio glavu, a zatim je otišao po nož i sinu prerezao vrat - priča izvor.

Prema njegovim rečima, Radomir i Ljubisav su se često svađali jer su obojica bili skloni alkoholu.

- Svađa je kulminirala jer je Ljubisav nagovarao oca da se preseli u starački dom. Radomir je, navodno, bio malo dementan, ali nije hteo ni da čuje za dom. On je smatrao da je sin dužan da brine o ocu na porodičnom imanju - kaže izvor.

Nakon krvavog pira u spavaćoj sobi, Radomir je sečivo obrisao krpom, a onda je mirno otišao do prvog komšije i kazao mu šta je uradio.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

- Šokirani komšija odmah je pozvao policiju, koja je brzo stigla na mesto zločina. Ljubisav je ležao na leđima na krevetu u lokvi krvi. Radomir je za to vreme mirno sedeo u kući prvog komšije. Kada su ga policajci pitali pred komšijom zašto je ubio sina, starac je samo odmahnuo glavom. Dok je u patrolnim kolima čekao da ga odvezemo u stanicu, tražio je od policajaca da mu kupe nešto da pojede i popije. Tražio je i cigaretu, a onda je molio da ga neko odveze do pošte da podigne penziju - objašnjava izvor.

Komšija je ispričao da su Radomir i Ljubisav skoro sve pare koje su imali trošili po kafanama.

- Radomir je godinama radio u Francuskoj kao mehaničar. Stekao je deviznu penziju i vratio se u Piroman. Međutim, skoro celu penziju je trošio u kafani, čašćavao je ljude po selu... Ljubisav mu je to zamerao, iako je i on to isto radio. Ljubisav je radio kao varilac, nadničio je, a voleo je da svira harmoniku - priča komšija.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

Ljubisav je, kaže on, bio omiljen u selu jer je znao da svira.

Živeli su sami

Radomir i Ljubisav su živeli sami u kući, ali često su ih obilazili Ljubisavljevi sinovi Aleksandar (25) i Marko (18)

- Bio je veseljak, dobar za druge, ali loš za sebe. Najgora kombinacija... Voleo je da popije, ali nikad nije dolazio u sukob s nekim. Radio je povremeno u Rusiji, nadničio je ovde po okolnim selima, zavarivao je šta je kome trebalo. Bio je posebno ponosan na jednu svoju fotografiju sa čuvenim harmonikašem Mirkom Kodićem, koga je mnogo voleo - objašnjava ovaj komšija.

Inače, Radomir i Ljubisav su živeli sami u kući, ali često su ih obilazili Ljubisavljevi sinovi Aleksandar (25) i Marko (18). U vreme ubistva Marko je bio u susednom selu, kod devojke, dok je Aleksandar bio na poslu.

Ljubisavljevo telo je nakon uviđaja preneto na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije, dok je Radomiru određeno zadržavanje.

#Obrenovac

#Otac

#Ubistvo

#sin

'