AKTUELNO

Šok i neverica.

Iako se zvanični rezultati obdukcije očekuju tek krajem nedelje, najverovatniji uzrok smrti dečaka Luke Milinkovića (13), koji se utopio u moru kod Brača, jeste srčani udar, pišu beogradski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama koje potiču od ljudi upućenih u istragu smrti mladog perspektivnog sportiste i sina proslavljenog odbojkaša Markosa Milinkovića, tinejdžer je pre smrti igrao košarku na jednom od terena kraj mora.

Foto: Printscreen Youtube

Nakon toga je uskočio u more, kada je, prema informacijama koje su inspektori dobili od lekara koji su pokušali da ga ožive, verovatno doživeo fatalni infarkt. Smrt je verovatno izazvala nagla promena temperature tela u kontaktu sa vodom.

- Da li je u pitanju srčani udar ili izliv krvi u mozak, nemoguće je znati pre nego što obducijenti definitivno podnesu Županijskom odvjetništvu (pandan osnovnom tužilaštvu u Srbiji, prim. nov.) izveštaj, što se očekuje do kraja ove ili tokom iduće nedelje. Jedino što je zasad sigurno je to da dečak nije umro nasilnom smrću, te se povodom ove tragedije ne vodi istraga - kaže izvor.

Foto: Printscreen Facebook

Poruke podrške i saučešća u teškim trenucima nakon porodične tragedije i juče su sa svih strana pristizali na adresu Milinkovića. Bivši odbojkaš Edin Škorić sa tugom je primio vest o smrti malog Luke, sa čijim je ocem Markosom bio blizak prijatelj i saigrač.

Podsećamo, dečak je preminuo prošle subote, prvog dana letovanja na koje je otišao sa majkom Jelenom. Njegovo beživotno telo su iz mora kod ostrva Brač izvukli kupači.

Dečak je, navodno, prethodno sa drugarima vozio kajak i otišao je da roni. Uprkos intervenciji lekara koji su pokušali da ga reanimiraju, dečaku nije bilo spasa. Lukin otac Markos Milinković najveća je odbojkaška legenda Argentine, a poreklom je Srbin.

SAHRANA U ČETVRTAK ILI PETAK

- Jelena i dalje jedva priča. Nekolicina prijatelja i članova porodice je s njom i pomažu joj da prebrodi ovaj užas. Kako mi je rekla, čekaju samo još jedan papir iz naše ambasade da bi mogli da organizuju transport tela pokojnog Luke u Srbiju - rekao je jedan prijatelj porodice Milinković beogradskim medijima.

Pretpostavlja da će Luka biti sahranjen u Novom Sadu u četvrtak ili petak.

#Odbojka

#Smrt

#sin

'