AKTUELNO

Stravična tragedija potresla je mirno mesto nadomak Kruševca.

Čedomir Smiljković (71) se nikako nije mirio s tim što mu se unuka zabavlja sa Ivanom Mijailovićem (38), pa ga je lovačkom puškom ubio ispred prodavnice.

Čedomir nikako nije odobravao ovu vezu, pa je u naletu besa našao Ivana ispred lokalne prodavnice i ispalio mu jedan hitac u grudi. Dok su prestravljeni meštani bežali, pomahnitali starac je, iz samo njemu znanih razloga, u njihovom pravcu ispalio još jedan hitac i lakše ranio 39-godišnjeg B. M.

Izvor iz istrage kaže da se tragedija dogodila oko 20 sati u centru Sušice, ispred prodavnice oko koje se meštani sela često okupljaju.

- Smiljković se do te prodavnice dovezao traktorom. Kad je ugledao Mijailovića, mahnuo mu je rukom da mu priđe. Čim je ovaj krenuo ka njemu, starac je dohvatio lovačku pušku i ispalio hitac u Mijailovićeve grudi. Ivan je pao i na mestu umro, a meštani su počeli da beže. Smiljković je potom ispalio još jedan hitac, pri čemu su kuršumi okrznuli po glavi meštanina B. M., ali srećom, samo je lakše ranjen - objašnjava izvor iz istrage.

Pročitajte još: Tragedija u Hrvatskoj: U moru našli telo dečaka (13) iz Srbije

On dodaje da je Smiljković nakon toga mirno seo u svoj traktor i odvezao se kući.

- Policija je ubrzo došla kod njega kući i privela ga. Čedomir nije pružao otpor i mirno se predao. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće saslušan danas u Višem tužilaštvu u Kruševcu, uz krivičnu prijavu za ubistvo i pokušaj ubistva - navodi sagovornik.

Meštanin Sušice ispričao je da su Čedomir i Ivan godinama u zavadi.

- U pitanju su neki stari neraščišćeni računi između ove dve porodice. Na sve to, Čedomirova unuka se zaljubila u Ivana, zbog čega je starac pobesneo. Nikako nije mogao da pređe preko toga. Naređivao joj je i pretio joj da odmah ostavi dečka, ali ni njoj ni Ivanu nije padalo na pamet da raskinu. Čedomiru je pao mrak na oči i ubio ga je - kaže meštanin Sušice.

U kruševačkoj policiji rekli su da Čedomir nije imao dozvolu za lovačku pušku iz koje je ubio unukinog dečka.

Foto: Informer

- On je ranije kažnjavan zbog pretnji i nasilja u porodici i tad mu je oduzeta puška koju je imao u legalnom posedu. Međutim, kasnije je negde "na crno" nabavio novu pušku, iz koje je u subotu uveče ubio čoveka. Ta puška je nađena u kući uhapšenog - rekli su u policiji.

Telo ubijenog Ivana Mijailovića po nalogu tužioca poslato je na obdukciju. Što se tiče lakše ranjenog B. M., on je posle ambulantne intervencije pušten na kućno lečenje.

#Ubistvo

'