AKTUELNO

Tragedije se nižu u porodici Stefanović.

Dlibora Stefanovića, ujaka brutalno ubijene troipogodišnje Anđeline Stefanović iz sela Vratarnica kod Zaječara, ubilo je drvo. U četvrtak ujutro je u povratku iz treće smene otišao u obližnju šumu kako bi obezbedio ogrev za zimu. Tad je na njega palo drvo. Nesrećni čovek prvo je prevezen u zaječarsku bolnicu, a potom u nišku gde je i podlegao povredama.

Od ubistva male Anđeline Stefanović koju je zverski silovao i ubio komšija Vladica Rajković (29), prošla je godina, a porodica je ponovo zavijena u crno. Iza preminulog Dalibora ostala je ćerkica koja će početkom avgusta napuniti deset meseci.

Foto: Telegraf

- Šta da kažem... Nisam stigla ni ćerku Anđelinu da ožalim, a sad nas snađe nova tragedija - kroz plač govori sestra Danijela.

Neutešna sestra kaže da se tragedije nižu u njihovoj porodici, a da se ni o koga nisu ogrešili.

Pročitajte još: PORODIČNA TRAGEDIJA: Posle svađe ubio ženu pa sebe!

- Na brata mi je palo drvo dok je pokušavao da obezbedi ogrev za zimu. Majka Dušanka bila mu je u poseti u niškoj bolnici, ali on je bio u komi. Srce je na kraju prestalo da kuca. Povrede su bile strašne. Majka ne može da se smiri. Plače i juri da organizuje sahranu. Na trenutak smo se radovali i u krugu porodice i planirali da da obeležimo deset meseci od rođenja Daliborove ćerke, ali umesto toga, njega sahranjujemo. Moj brat će biti sahranjen danas u 13 sati na mesnom groblju - jecajući priča Danijela.

Ona plačući dodaje da će brinuti o ćerki svoga brata i maksimalno se boriti da joj ništa ne nedostaje.

- Još sam u šoku i pod lekovima. teško mi sve ovo pada, nesreća za nesrećom, pa pomišljam da se čudne stvari dešavaju - nedorečena je.

Foto: Pink.rs

Prema njenim rečima, pomoć u vezi sa sahranom brata pružio je rudnik u kom je radio. Iako skrhana bolom, osvrnula se na žalbu Vladice Rajkovića, osuđenog ubice njene kćerke koji traži manju kaznu.

- Samo mogu da kažem da mu to neće proći i da će odgovarati za učinjeno - rekla je, pa briznula u plač.

Rajković je 10. jula prošle godine u Vratarnici odveo malu Anđelinu sa rođendanske proslave u kuću svog brata i izveo je van sela. Zverski ju je silovao, a potom joj je glavu smrskao kamenom. Iste večeri je uhapšen, a posle dva dana je priznao kako je mesec dana ranije ubio komšinicu Draganu Stanković (47) čije je telo bacio u Timok. To se dogodilo posle kraće svađe zbog duga.

Foto: Printscreen Youtube

Tokom istrage priznao je oba zločina. Tokom suđenja nije izrazio kajanje, niti se izvinio Stefanovićima.

#Smrt

#Tragedija

#Vladica Rajković

#Vratarnica

'