AKTUELNO

Ova fotografija bila povod za sukob Srba i Bakarija Hendersona u kafiću "Barkod" i jedan je od dokaza u istrazi ubistva američkog turiste.

Krunski svedok, grčki barmen, rekao da je pre tragične tuče Amerikanac provocirao Srbe, uzvikivao je: "Je*eš Srbiju" i hvatao se za međunožje.

Prema tvrdnjama iz istrage, selfi koji je nastao bukvalno minut pre kobne tuča u kojoj je nasmrt pretučen Amerikanac Bakari Henderson (22), bila je neposredni povod za tuču, pošto su se Srbi pobunili kad su videli da se hostesa Danica Vukmirović slika sa njim.

Na fotografiji koja je jedan od dokaza u istrazi može se videti kako Dušan Ranković (33), koji je sa još petoricom Srba osumnjičen da je nasmrt pretukao Bakarija Hendersona, nešto objašnjava sagovorniku koji se ne vidi na slici, dok se u uglovima snimka vide delovi glava Hendersona i hostese Danice.

Foto: Facebook

Prema rečima takođe uhapšenog izbacivača Amira Omerdžića (32), u trenutku slikanja Vukmirovićeve i Hendersona njima je prišlo nekoliko Srba i upitalo je zašto se slika s Amerikancem.

- Razmenili su nekoliko uvredljivih reči. Zatim je Srbin udario Amerikanca, a ovaj mu je vratio. Počele su da lete flaše i čaše na sve strane. Stigli smo Hendersona na ulici i napali ga... - rekao je Omerdžić na saslušanju.

Foto: Informer

Međutim, novi svedok, barmen iz kafića preko puta "Barkoda", izjavio je u grčkom sudu da je video Bakarija Hendersona da je stajao ispred bara u kom su bili Srbi i vikao: "Fak Serbija" (Je*eš Srbiju).

On je naveo i da se državljanin SAD hvatao za polni organ i pokazivao ga Srbima, pa su ga oni pojurili i napali jer više nisu mogli da trpe njegove provokacije.

Prema rečima Zore Dobričanin Nikodinović, branioca Dušana Rankovića (33) koji se vidi na selfiju, ona i njen kolega advokat su uspeli da pronađu svedoka koji će sigurno promeniti tok predstojećeg suđenja.

Foto: Printscreen Facebook

- Taj barmen, koji je radio tog kobnog 7. jula u kafiću preko puta "Barkoda", može da promeni tok celog slučaja. On je sve video i njegova priča se potpuno razlikuje od onih koje optužuju uhapšene Srbe... - priča Dobričanin Nikodinović.

Ona dodaje da je taj ključni svedok posvedočio da je Henderson, pošto je izbačen iz "Barkoda", na ulici urlao: "Je*eš Srbiju", gestikulirao u pravcu bara i hvatao se za polni organ.

Razbio mu flašu o glavu

Inače, Dušan Ranković je u subotu na saslušanju u grčkom sudu izjavio da je njega Amerikanac prvi udario flašom u glavu, posle čega se onesvestio. - Bakari i hostesa Danica Vukmirović iz Sombora, koja je bila s njim u društvu, hteli su da zauzmu sto za kojim sam ja već stajao. Zamolio sam ih da odu. Međutim, nisu hteli da se sklone. Henderson je bio jako neprijatan, počeo je da me vređa, psuje i da se mršti. Odgurnuo me je levom podlakticom, pa sam ga udario po vratu, i to otvorenom šakom. U tom trenutku Henderson me je udario flašom u glavu. Pao sam i izgubio svest - rekao je Ranković.

Za tuču u kojoj je nastradao Amerikanac Henderson osim Dušana Rankovića optuženi su izbacivač Amir Omerdžić (32), barmen Jorgos Skijadopulos (34), Nemanja Petrović (18), Miloš Ilić (18), Stefan Stanojević (21) i Miloš Senić (25). Nenad Jovanović (22) i Siniša Petrović (22) pušteni su uz kauciju od 5.000 evra, pošto je utvrđeno da nisu imali kontakt sa pokojnim mladićem. Svim osumnjičenima će se suditi u Patrasu.

#Ubistvo

#Zakintos

#selfi

'