AKTUELNO

Sahrana je obavljena danas u 13 časova u njihovom rodnom gradu.

Irena Zlatković (29) i Veljko Radisavljević (33), koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori, sahranjeni su danas jedno pored drugog na groblju u Velikoj Plani.

Tela mladih sinoć su stigla u rodni grad, a nesrećna devojka je, po želji porodice sahranjena u nežnoj beloj venčanici.

Pročitajte još: IRENA I VELJKO ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT! Poruka njenih roditelja SLAMA SRCE: Sada je u rajskom vrtu...

Nadežda Zlatković, Irenina mama, kaže da će Veljko biti sahranjen dva sata kasnije.

- Verovatno je to sudbina bila da dobiju grobna mesta jedno pored drugog. Iz komunalnog preduzeća su nas pitali da li bi nam smetalo ako bi Veljko bio sahranjen u zasebnoj grobnici, ali pored Irene, a mi smo se složili sa time. Neka budu i na nebu, kao i na zemlji, zajedno - kaže Irenina mama.

Ona kaže da su Irena i Veljko bili mesec dana u vezi, ali da je ta ljubav bila jaka.

- Imali su planove, ali je život nepredvidiv, ovo je težak i bolan način kraja života za nas. Razmišljala sam o mojoj Ireni i odlučila da je ne sahranimo u haljini, već u venčanici kakvu je ona želela, a koju nam je vlasnica radnje poklonila. Mi smo joj dali simboličnu sumu novca - kaže majka tragično stradale devojke.

Irenin otac: Nije pravdeno do Boga što je takva, ali svadba je

- Ja nisam govornik ni za mnogo vesele stvari, ali neka sila me je naterala da progovorim vrlo mali broj reči. Da vam kažem da je ovo dete, Irena, Nadino i moje dete, ali nije obično dete. To je anđeo koji se vrlo retko rađa. Moja Nada i ja obukli smo našeg anđela u belo, da našeg anđela udamo danas. Svi prisutni ste svatovi, Irene i moje ćerke, neka vam Bog da sve najbolje. Neka niko od vas ne dozivi sudbinu koji je doživeo Nadin i moj anđeo. Nađ anđeo Irena počivaće ovde pored svog momka i ne daj Bože da bilo čije dete pravi svadbu kao naše dete ovako, sa suzama u očima završio je govor Irenin otac Momčilo. Irenin otac pozvao je sve koji su došli da posle sahrane dođu na ručak, najpotresnijim mogućim rečima: Dođite, svadba je! Nije pravedno od Boga što je takva, ali svadba je!

#Crna Gora

#Sahrana

#Smrt

#Velika Plana

'