AKTUELNO

Zasad nije poznat stepen povreda ranjenih.

Šest stranih turista izbodeno je danas nožem na plaži u Hurgadi, saopštilo je egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. AP je prvobitno javio da su egipatske bezbednosne službe saopštile da su među izbodenim turistima troje državljani Srbije, dvoje iz Ukrajine i jedna osoba iz Poljske. Ipak, ovu informaciju demantovali su i ambasada Srbije u Kairu i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako prenose lokalni mediji, ubijene su dve državljanke Nemačke, dok je četvoro drugih turista ranjeno. Među povređenima su i dvoje turista iz Češke.

Kako se navodi, ranjeni turisti su brzo prebačeni u lokalnu bolnicu, prenosi AP.

Pročitajte još: UŽAS U POPULARNOM LETOVALIŠTU: Turisti bežali u kupaćim kostimima

Ipak nema podataka da su među povređenima i Srbi

Ambasada Srbije u Kairu za beogradske medije je dva puta potvrdila da nema Srba među žrtvama napada u Hurgadi u Egiptu, i pre, ali i posle vesti američke agencije AP da je od šest stranih turista izbodenih nožem - troje državljana Srbije.Otpravnik poslova Ambasade u Kairu Jugoslav Vukadinović je odmah posle vesti o napadu rekao da nemaju obaveštenje o tome da su među izbodenima državljani Srbije.AP je, nakon toga, pozivajući se na neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika, javio da je među šestoro izbodenih troje Srba, dvoje iz Ukrajine i jedna osoba iz Poljske.Nakon ponovne provere informacije, otpravnik poslova Vukadinović je još jednom ponovio da Ambasada nema informacija da među izbodenima ima državljana Srbije.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, dodaje se u saopštenju ministarstva, prenosi AFP.

Ministarstvo je navelo da je napadač najverovatnije doplivao do hotelskog kompleksa sa obližnje javne plaže.

Bi-bi-si piše da je među povređenim turistima ima i nekoliko u kritičnom stanju. Egipatski bezbednosni zvaničnik je rekao da je napadač ubo turiste u lice, vrat i stopala.

Pročitajte još: KRVAVI MASAKR NA DEČJOJ ŽURKI: 11 osoba UBIJENO

Ubijeno pet policajaca kod Gize

Napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što su u Gizi islamisti ubili pet policajaca koji su patrolirali u oblasti gde se nalaze čuvene piramide, jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Egiptu.

AFP podseća da su u januaru 2016. godine takođe u Hurgadi dvojica napdača, simpatizera Islamske države ranili nožem troje turista.

#Egipat

#Napad

#Nož

#Plaža

'