AKTUELNO

Prošlo je tačno godinu dana od zverskog zločina koji je potresao Srbiju. Mala Anđelina Stefanović sada bi imala 4 godine.

Pre tačno godinu dana monstrum Vladica Rajković (29) oteo je Anđelinu Stefanović sa rođendana u selu Vratarnica. Odveo je u šumu, silovao, a onda kamenom udarao do smrti.

Vladica je dobio najdužu moguću zatvorsku kaznu u Srbiji – 40 godina. Osim male Anđe, ovaj krvolok ubio je i svoju komšinicu Draganu Stanković (47).

– Vladica Rajković je u Okružnom zatvoru u Zaječaru – kaže dobro obavešten izvor.

Foto: Pink.rs

Tamo je godinu dana. Niko ga ne posećuje. Samo jedna osoba je samo jednom došla.

– Za ovih godinu dana otac ga je posetio jednom i to je to. Nema nikakve posete – otkriva naš izvor.

Kada su ga zatvorili, Vladica je bio pod posebnim nadozorom, da ga drugi zatvorenici ne bi povredili. Zurio je, samo u jednu tačku. Osim osnovnih stvari za higijenu koju zatvorenici dobijaju u zatvoru, Vladica nema ništa.  On je u ćeliji sa još trojicom zatvorenika.

– On je još uvek u pritvoru. Dakle, nije uključen ni u kakve aktivnosti, niti poslove. Sobu deli sa još trojicom pritvorenika – navodi izvor.

Vladica tokom suđenja nije pokazao ni trunku kajanja.

– Ne sećam se da li sam je silovao ili nisam, bio sam pijan – rekao je na suđenju .

Majka Danijela je tada u očaju izjavila:

– Jedina pravedna kazna za ubistvo mog deteta je smrtna kazna. Htela sam ubici oči da iskopam, ali su me stražari sprečili!

– Zar niko ne pomišlja da će ovakav krvnik izaći iz zatvora i ubiti još neko dete! Muka mi je kad vidim kako hladno sve prihvata i ko zna šta smišlja! Moje dete je izmrcvario, creva mu je prosuo i u grob otpremio, a on će iz zatvora izaći kad-tad – rekla je ogorčeno Danijela, majka ubijene devojčice.

Pročitajte još: GODINU DANA OD ZLOČINA ZBOG KOJEG JE CELA SRBIJA ZANEMELA: Reči bake ubijene Anđeline (3) će vas rasplakati!

Familija ga se odmah odrekla, a među prvima, njegov brat.

– Lično smatram da ubice dece zaslužuju smrtnu kaznu. Od kada je on u zatvoru, ni na koji način nisam želeo da ga kontaktiram, niti ću to uraditi dok sam živ - izjavio je tada Perica Rajković.

Vladica sada ima 29 godina. Odležao je jednu godinu. Ostalo mu je još 39. Kada izađe, imaće 69 godina.

#Silovanje

#Ubistvo

#Vladica Rajković

#Vratarnica

'