AKTUELNO

Američka agencija navodi da su vlasti uhapsile osam osumnjičenih osoba, ali ne precizira koje su nacionalnosti, i dodaje da vlasti nisu objavile moguće motive napada.

Dvadesetdvogodišnji Teksašanin Bakari Henderson, koji je u petak na smrt pretučen kod bara u Laganasu na grčkom ostrvu Zakintosu, nedavno je diplomirao, a prijatelji za njega kažu da je voleo zabavu i ležerno se ponašao, prenosi AP.

Henderson je diplomirao u maju na odseku za poslovnu administraciju Univerziteta u Arizoni, a njegova porodica je saopštila da je on u Grčkoj radio na fotografisanju radi lansiranja jedne odevne linije.

- On je bio momak koji je stalno šetao po kampusu i sve je poznavao - tako Hendersona opisuje Ališa Vajt, njegova koleginica sa koledža, u izjavi za ostinsku televiziju KVUE.

Pročitajte još: ADVOKAT UHAPŠENOG NA ZAKINTOSU: Odbrana će tražiti prebacivanje slučaja iz Grčke u Srbiju

Hendersonov prijatelj Sem Hindsmen rekao ja za Ej-Bi-Si Njuz da je on "bio ležeran i veoma je voleo zabavu".

Grčki mediji su juče preneli da su osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu osumnjičena za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem.

Od njih osam sedmorica su Srbi, a jedan mladić je Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afroamerikanac u tuči. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mladići koji su privedeni u Grčkoj zbog ubistva americkog dr?avljanina nisu od ranije poznati policiji.

#SAD

#Smrt

#Ubistvo

#Zakintos

'