AKTUELNO

Cela država je zanemela.

Navršava se sedam godina otkako je na surov način prekinuto jedno detinjstvo. Srbija ovaj zločin nikada neće zaboraviti.

Devojčicu Mariju Jovanović (7) iz Starih Ledinaca kod Novog Sada 26. juna 2010. je zverski silovao, pa ubio komšija Mladen Ogulinac (52), koji je i ranije osuđivan zbog seksualnih delikata. Njeno telo potom je sakrio u šipražju, stotinak metara od njene kuće. Monstrum je brzo uhapšen, a umro je u zatvoru 2. avgusta 2010, na rođendan male Marije.

Zločin koji je potresao ceo region, a ne samo Srbiju, rezultirao je donošenjem Marijinog zakona 2013, koji predviđa da krivično delo pedofilije ne zastareva. Prema ovom zakonu, obavezan je policijski nadzor silovatelja i pedofila i nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Ovim pismom juče se obratio Slobodan Jovanović povodom godišnjice ubistva njegove ćerke, koja je u Srbiji postala simbol borbe protiv pedofilije.

Pročitajte još: NAZAPAMĆEN HOROR! Tamaru (13) nasilno udali za Mirka (14), pa je terali da spava sa NJEGOVIM ROĐACIMA!

Foto: SrbijaDanas

- Zlikovac je na najbrutalniji mogući način oteo i ugasio jedan život, prethodno se iživljavajući nad nemoćnim dečjim telom, zadovoljavajući svoje zverske nagone. Krvnika se i danas sete kad objavljuju imena i slike otpada u ljudskom obliku spominjući njihova zlodela. Datuma Marijinog stradanja, malo ko – objavio je Marijin otac Slobodan.

On je dodao da postoji verovatnoća da se ciklusi sreće i nesreće naizmenično smenjuju na svakih sedam godina, pa se u pismu upitao koliko ima istine u tome.

- Ako je to istina, da li ću umeti da prepoznam sreću ili je zauvek zakopana pre sedam godina na groblju u Starim Ledincima – upitao je Jovanović.

Pročitajte još: GRAĐANI UŽASNUTI PRIZOROM: Samoubistvo u centru Beograda

Marija bi danas imala 15 godina, a njen otac objašnjava da je njena generacija ovih dana završila osmi razred.

- Umesto fotografija sa proslave male mature, delim ovu sliku, koja svedoči o životu u proteklih sedam godina – napisao je Jovanović uz fotografiju kraj ćerkinog groba.

#Novi Sad

#Silovanje

#devojčica

'