AKTUELNO

Dragana Marić (38) krenula je sa svojim sinovima (7 i 8) na fudbalski trening...

Braća nikada nisu stigla na trening već su sa povredma smešteni u kola Hitne pomoći, a njihova majka nije otvorila. Podlegla je povredama zadobijenim u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu između Benkovca i Raštevića u ponedeljak oko 17 sati.

Dragana je preminula nakon bezuspešne reanimacije u zadarskoj Opštoj bolnici.

- Samo da mama otvori oči – molio je osmogodišnjak u kolima zadarske Hitne pomoći nakon što je na njega i njegovog godinu dana mlađeg brata i njihovu majku Draganu Marić (38) u Pežou automobilom naletio Damir Čelebić (31).

Kako prenose mediji, Čelebić je bio u alkoholisanom stanju. Imao je 2,2 promila alkohola u krvi.

Čelebić je udario u zadnji deo automobila u kojem su bili majka i njeno dvoje dece. Od siline udara, Pežo je prešao u suprotnu traku gde je nakon prvertanja na njih naletela Tojota.

Foto: Pixabay.com

- Čavrljale smo u automobilu kada smo ugledale kako vozač svom brzinom udara u automobil i gura ga. Bilo je to kao usporena scena iz nekog filma. Gledamo i ne možemo učiniti ništa, a odjednom automobil leti prema nama", priča 53-godišnja Paulina Kulaš, koja se nalazila na mestu suvozača u Tojiti kojom je upravljala njena prijateljica 59- godišnja Ksenija Čirjak.

Obe su u nesreći teško povređene i oporavljaju se na Odeljenju traumatologije zadarske Opšte bolnici.

Pročitajte još: Umrli dok su VODILI LJUBAV U AUTOMOBILU

- Naš automobil je završio na bočnoj strani i zapravo smo imale sreću jer nas je od daljnje klizanja zaustavilo grmlje. Ostala sam pri svesti i nazvala 112. Ležale smo bočno u automobilu, no policija je brzo došla i izvukla ih. Bilo je strašno. Nisam videla lice vozača, niti ženu koja je stradala, samo tu jadnu dečicu posle u kolima Hitne pomoći. Vozili su se s nama. Manji je ćutao, a stariji je ponavljao "valjda će mama otvoriti oči" - ispričala je Čirjak.

Sa ženama povređenim nesreći u zadarskoj bolnici se nalaze i povređeni dečaci. Njihovo stanje je stabilno.

Nakon nesreće, 31-godišnji vozač, zadržan je u policiji sve do otriježnjenje. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće pod utiecajem alkohola i sa smrtnim ishodom. Vozilo kojim je upravljao nije bilo registrovano.

#Majka

#Saobraćajna nesreća

#Sudar

'