AKTUELNO

Tragedija se dogodila u nedelju popodne u Bugarskoj.

U stravičnom direktnom sudaru automobila i džipa koji se dogodio u nedelju po podne kod Blagoevgrada u Bugarskoj poginuo je 13-godišnji Miloš Makša iz Vrbasa, dok su njegovi roditelji Ištvan (41) i Dravka (38) i brat Marko (4) teško povređeni. Roditelji su u komi. Porodica je bila u automobilu "honda akord", kojim je upravljao Ištvan.

Pročitajte još: STRAVIČNA NESREĆA: Tri osobe povređene u udesu, među njima i dete!

On i njegova supruga Dravka sad su u bolnici u komi i još ne znaju da su ostali bez sina.

Porodica Makša je kobnog dana "hondom" putovala na odmor u Grčku, preko Bugarske.

Na putu Sandanski - Blagoevgrad direktno su se sudarili sa džipom u kom je bilo troje Bugara, koji su se vraćali sa odmora u Grčkoj. Putnici iz džipa, od kojih je jedan maloletni dečak, takođe su povređeni i zbrinuti su u bolnici.

Foto: Pixabay.com

Ištvanov stric Janoš Makša ispričao nam je da je njegov sinovac odlučio da sa porodicom otputuje u Grčku preko Bugarske kako bi izbegli gužvu u Makedoniji.

- Kako smo čuli, nesreća se dogodila tako što su uleteli u "makaze" između dva vozila na putu. Ne znamo ko je skrivio nesreću... U nedelju smo na TV-u videli da u dnu ekrana ide vest da je u Bugarskoj poginuo dečak iz Srbije, ali nismo ni pomislili da bi to mogao biti naš Miloš. Ištvanovom ocu, mom rođenom bratu, policija je vest o tragediji saopštila tog dana oko 23 sata - priča Janoš.

Prema informacijama kojima raspolaže porodica, Ištvan je doživeo teške povrede unutrašnjih organa, a Dada, kako svi zovu Dravku, zadobila je prelom vratnih pršljenova i noge, kao i povredu kičme.

Pročitajte još: VOĐA ALKATRAZA UHAPŠEN NA DORĆOLU? Interventna patrola mu pronašla pištolj za pojasom

- Oboje su u komi i ne znaju da im je sin poginuo - rekao nam je Janoš kroz suze.

TRAGIČAN PUT NA MORE: Najstariji sin Mihajlo (levo) je ostao kod kuće, mali Marko, Dravka i Ištvan su posle sudara završili u Bolnici u Bosilegradu, a Miloš (desno) je na mestu poginuo

Foto: Printscreen Facebook

Što se malog Marka tiče, on je u udesu zadobio potres mozga i oporavlja se u bolnici u Blagoevgradu.

Bračni par Makša ima i trećeg sina, Mihajla (17), učenika gimnazije u Vrbasu, koji zbog obaveza u školi nije putovao sa porodicom na letovanje.

Foto: Pixabay.com

Inače, Ištvan je ranije bio jedan od rukovodilaca u kompaniji "Grand kafa", a sad je zaposlen u predstavništvu slovenačke firme "Pejper palp prodakts". Nekoliko Ištvanovih kolega odmah posle nesreće otputovalo je u Blagoevgrad, gde su u bolnici zbrinuti povređeni članovi porodice Makša. Odatle će posredstvom konzulata Bugarske u Nišu biti dopremljeno i telo poginulog dečaka.

Ištvanov kolega kazao nam je da je Makša krenuo sa porodicom u Grčku službenim automobilom "honda akord".

- Ištvan je divan čovek i veoma stručan u svojoj oblasti, a ekonomista je po struci. Kod nas je radio oko godinu dana, poznajemo i članove njegove porodice. Zla sudbina je odnela njihovog sina Miloša, ali svi se u firmi molimo da Ištvan, Dada i Marko prežive. Ništa Bogu nisu zgrešili - rekao je potreseni Ištvanov kolega.

#Bugarska

#Sudar

#Tragedija

#Vrbas

'