AKTUELNO

Ovo ubistvo je ŠOKIRALO CELU NACIJU!

Uskoro će biti tačno tri godine od kada je Srbiju u crno zavio Dragan Đurić, monstrum koji je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine oteo, silovao i svirepo ubio Tijanu Jurić koja je tada imala samo 15 godina.

Foto: Privatna arhiva

Dvadeset i pet minuta iza ponoći. Blizina vojvođanskog sela Bajmok. Na jednom seoskom putu Tijana je nestala u mraku, u rukama psihopate Dragana Đurića. Na putu, u prašini, ostala je samo njena bela patika koja je slutila na zlo.

Dvanaest dana kasnije, tačnije, 7. avgusta, pronađeno je njeno telo na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Kasno u noć, trinaestog dana potrage, oko pola jedan, iz vrha srpske policije objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić.

Pročitajte još: UHAPŠEN MONSTRUM IZ BUJANOVCA koji je ubio ženu i taštu A RANIO SVOJU ĆERKU!

Kao ubica Jurićeve (15) označen je mesar Dragan Đurić (34) iz beogradskog naselja Surčina.

Dobio je maksimalnu kaznu – 40 godina. Služi je u najtežem zatvoru kod nas, u Padinskoj Skeli, u takozvanoj – Novoj Skeli.

Svi se pitaju šta radi i kako provodi vreme jedan od najvećih monstruma Srbije? Da li je dobio ono što zaslužuje?

Foto: Privatna arhiva

Prema zatvorskim propisima, pravo na korišćenja slikarskog atelja, sportske hale, vežbaonice i ljubavne sobe Đurić može da stekne nakon što se završi njegova procena i odredi program postupanja. Za sada nije dobio to pravo.

– Đurić nije radno angažovan. Zatvoren je, a u toku dana ima šetnje – rekli su za medije iz uprave Nove Skele.

– Što se tiče njegovog zdravlja, dobro je – rekli su.

Inače, Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Foto: Facebook

Dragan Đurić je nedavno dobio i cimera.

Do medija je tokom protekle tri godine došla informacija da mu paketi stižu dva puta mesečno, a da u njima mogu biti i razne stvari za razonodu, poput knjiga, konzole za igricu, koju Đurić navodno poseduje.

Dragana Đurića, kako se pisalo, posećuje samo majka, a prema poslednjim informacijama, on nije pokazao nikakvo kajanje za ovaj težak zločin koji je počinio. Nedavno je čak pokušao i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim rečima, iznudila i podmetnula priznanje.

Naravno, nijedan advokat to nije prihvatio.

Ovako je glasilo Đurićevo priznanje tokom suđenja. Upozoravamo da je njegova izjava samo za one sa "jačim želucem".

– Udario sam je automobilom i ugurao u vozilo. Odvezao sam je u neku njivu na strnjiku, ugasio motor i svetla. Izudarao sam je šakom u glavu. Onesvestila se.

– Na mesečini sam video i da joj je usna bila otečena. Ožedneo sam, pa sam se napio vode, posle čega sam upalio farove na vozilu. Otkopčao sam joj pantalone i svukao ih zajedno sa gaćicama.

– Otimala se i ritala nogama. Ostala je u čarapama i grudnjaku. Obrisao sam je mojom majicom po genitalijama i svuda…

Pročitajte još: VELIKOM BRZINOM PODLETELI POD KAMION: U saobraćajnoj nesreći kod Inđije, teško povređene dve osobe

Tokom protekle godine, medijima se obratio i ogorčeni otac Tijane Jurić koji se pozvao na svoje izvore i naveo da Dragan Đurić, po njegovim rečima, živi bolje od polovine stanovnika u Srbiji.

– Ubica mog deteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – kaže otac ubijene Tijane.

Foto: Facebook

#Dragan Đurić

#Tijana Jurić

#Ubistvo

#Zatvor

'