AKTUELNO

Zločin koji je šokirao javnost u Srbiji desio se 7. februara, kad je Miloš došao u Monikinu porodičnu kuću sa buketom cveća, govoreći kako je Monika njegova velika ljubav.

Slabovidi sportista i državni prvak u bacanju kugle Miloš Čodanović (28) iz Subotice, osuđen je na 11 godina zatvora jer je u februaru nožem ubio bivšu suprugu Moniku Ikotić (44), i to naočigled njene majke.

Čodanović je osuđen na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice i nema pravo žalbe na izrečenu presudu, pa će najverovatnije uskoro biti prebačen u zatvor u Sremskoj Mitrovici na odsluženje kazne.

Foto: Facebook

Monikina majka Julika Ikotić, koja je gledala kako joj krvnik masakrira dete, još ne može da preboli smrt svoje ćerke.

Pročitajte još: POŽAR NA ŽELEZNIČKOJ STANICI U VRČINU!

- Nemam šta da kažem o presudi. Bol me još guši i svaki dan mi je sve teže. Ne mogu da se pomirim s tim da nema moje ćerke, koja u životu ni mrava nije zgazila. Bila je dobra radnica u fabrici "Kontinental", a bila je u dobrim odnosima i sa prvim mužem, s kojim je dobila dvoje dece. Nikada nećemo moći da je prežalimo - rekla je uplakana Julika.

Miloš Bojović, advokat porodice Ikotić, kaže da je cela ova porodica i dalje pod stresom.

- Još ne mogu da se pomire sa sudbinom koja je zadesila njihovu porodicu. Monikina deca su punoletna, a njihov otac im se našao u ovoj tragediji i brine o njima. I dalje su u velikom šoku i žalosti, čitava porodica će teško pobediti bol. Ubica je dobio 11 godina, presuda je konačna i okrivljeni će na izvršenje kazne, a porodica nije imala nikakve dodatne primedbe, jer nemaju ni snage za to - priča Bojović.

Foto: Facebook

Miloš je kobnog dana došao kod Monike oko devet ujutro, a ona ga je primila u kuću i krenula da mu skuva kafu. Julika je pomislila čak i da će se pomiriti i obnoviti vezu, ali Čodanović je iznenada započeo svađu. Dohvatio je veliki nož u kuhinji i pred Julikom počeo da ubada Moniku po telu.

Tokom krvavog pira zario joj je sečivo ispod potiljka i iskasapio ju je po levoj dojci, kao i po šaci, podlaktici i nadlaktici. Za to vreme šokirana Julika je pokušavala da ga obuzda, vukući ga za kaput s leđa, ali nije uspela da zaustavi pomahnitalog i snažnog krvnika.

Pročitajte još: SKOK U PONOR! Novosađanin se bacio sa 15. sprata, pravo na metalnu rešetku, krv na sve strane

Slobodan se u jednom trenutku okrenuo od Monike i nasrnuo i na njenu majku, odgurnuvši je do zida, pa je starica otrčala u predsoblje do telefona i uspela je da pozove policiju i Hitnu pomoć.

Policija je brzo stigla i zatekla Čodanovića u dvorištu. On je dozivao Moniku, urlajući: "Spasite moju ljubav!", ali već u sledećem momentu je rekao: "Imam dobre advokate, oni će me izvući!"

Foto: Facebook

Čodanoviću je tada određen pritvor od mesec dana. Žalio se, ali mu je pritvor produžen, da bi se nakon četiri meseca nagodio i posle sporazuma sa tužilaštvom Viši sud u Subotici osudio ga je na 11 godina zatvora.

U toku istrage njegovo stanje su veštačili i stručnjaci u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

#Presuda

#Subotica

#Ubistvo

'