AKTUELNO

Pusta svađa, ali zar brat brata da ubije, veća tragedija nije mogla da me snađe, neutešna je supruga ubijenog. Nezvanične informacije ukazuju da je ubistvu prethodio dugogodišnji sukob braće zbog imovine.

Stanoje Stanisavljević (72) iz Sikole kod Negotina usmrćen je sa pet uboda nožem, pokazala je obdukcija. Za ovaj zločin osumnjičen je njegov dve godine mlađi brat Desimir, koji tek treba da izađe pred tužioca i možda otkrije motiv ubistva.

Veče uoći tragedije, kakva nikad nije zadesila ovo planisko negotinsko selo, Stanoje i Vera, njegova nevenčana žena vraćali su se iz Negotina gde su pazarili namernice za predstojeću slavu, letnjeg Svetog Nikolu.

- Stanoje je otišao do te proklete kuće da nahrani stoku koju tamo čuvamo. Vratio se iznerviran jer se, izgleda, posvađao sa bratom i njegovom ženom koji su upravo stigli iz Nemačke. Ujutru je ponovo krenuo tamo da nahrani i pusti guske i više ga živog nisam videla - kaže Vera u suzama.

Veru je prvo komšija pozvao i pitao gde je Stanoje, jer mu se nije javljao, a videli su kola Hitne pomoći. Odmah je posumnjala da se nešto strašno dogodilo. Ubrzo ju je pozvao i drugi komšija i rekao da su se izgleda Stanoje i Desko pobili.

Ležao je krvav pored ograde

- Ležao je sav krvav pored ograde. Deo glave mu je bio crn, a on proboden u srce. Sumnjam da su ga prvo udarili u glavu, a onda uboli nožem. Pusta svađa, ali zar brat brata da ubije, veća tragedija nije mogla da me snađe – vidno potresena priča Vera.

Stanoje je, kaže, bio dobar čovek, vredan, radan, nema šta nije umeo da uradi. Pomagao je svima, umeo i da se naljuti, ali da strada od bratovljeve ruke, to niko nije mogao da pretpostavi. Vera kaže da su braća Stanoje i Desko u sukobu već godinama i to zbog kuće na porodičnom placu u selu Sikolu.

- Koliko znam oni su se sudski podelili i porodična kuća je pripala Stanoju. Desko je, međutim osporavao tu presudu i nastavili su da se sude. Sa Stanojem sam živela šest godina i zaista ne znam ko je više ulagao u tu kuću – priča Vera.

Braća se i ranije sukobljavala

Meštani Sikola pričaju da su se braća potukla i pre nekoliko godina. - Desko je ubio Stanoja tačno na mestu gde je Stanoje njega motkom napao.Tada je još Desko rekao da će se osvetiti - pričaju meštani.

#Brat

#Negotin

#Ubistvo

'