AKTUELNO

- Loš sam čovek, ne krivite sebe – navodno je u pismu roditeljima napisao Đ.S. (17) iz Niša koji je juče sebi pucao u glavu očevim pištoljem. U lokvi krvi nesrećnog tinejdžera je pronašao stric.

Drugovi, prijatelji i komšije nastradalog dečaka ništa ne znaju o oproštajnom pismu koje je Đ. S. navodno ostavio, a lao uzrok tragedije, neki pominju neuzvraćenu ljubav i kontroverznu igru "Plavi kit", ali nema nikakvih dokaza koji bi potkrepili te tvrdnje.

Nišlije, a posebno stanovnici naselja Durlan, još uvek su u šoku zbog tragične smrti tinejdžera. Izvori bliski istrazi govore o samoubistvu, ali u to niko od komšija i prijatelja porodice nastradalog tinejdžera ne veruje. Poznanici nastradalog dečaka ubeđeni su da je reč o neopreznoj igri pištoljem, koji je slučajno opalio i usmrtio Đ. S.

- Bio je druželjubiv i posvećen odbojci i školi. Na treninzima, u školi ili gradu nikada nije delovao utučeno, neraspoloženo, tužno... Ništa nije ukazivalo na to da ima neki problem, a nije bio ni povučen - tvrde drugovi nastradalog dečaka.

O preminulom tinejdžeru i njegovoj porodici komšije govore u superlativima. Roditelji dečaka su vrhunski lekari, internista S. Đ. i oftalmolog Z. Đ., koji su lečili mnoge Nišlije.

Otac dečaka je vojno lice, lekar vojne bolnice, i po prirodi posla, kao oficir, poseduje legalno oružje. Kobnog dana roditelji dečaka su bili u vikendici s mlađim sinom, a tinejdžer je, najverovatnije posle povratka s treninga, našao pištolj. Šta se dalje dešavalo u sobi dečaka koji je bio sam, pokazaće nalazi obdukcije koja će biti urađena u ponedeljak u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu. Dečaka je u lokvi krvi pronašao stric.

Reanimirali ga nekoliko puta, lekari se tri sata borili za njegov život

Lekari Hitne pomoći u Nišu kažu da je ovaj tinejdžer, kada su stigli na mesto nesreće bio bez svesti, ali je disao i davao znake života. Imao je dve rane od istog metka, ulaznu i izlaznu. Živ, ali s teškim povredama, Đ. S. je prebačen u Kliniku za neurohirurgiju niškog kliničkog centra. Lekari su dali sve od sebe da sačuvaju život dečaka, urađeno je više reanimacija, borba je trajala tri časa... Nažalost, u subotu oko 19 sati, Đ. S. je preminuo.

Profesori u šoku

Šok i neverica obuzeli su profesore ugledne niške Gimnazije "Svetozar Marković", koju je pohađao nastradali dečak. Pre manje od dva meseca, takođe u naselju Durlan, u eksploziji plinske boce nastradala je njihova devetnaestogodišnja učenica Neda Pavlović.

- Još uvek se nismo oporavili od šoka i bola kada je nastradala naša učenica, a sada nas je zadesila nova tragedija. Čuo sam za ono što se desilo i ne mogu da dođem sebi. Reč je o dobrom detetu, odličnom đaku. Sve informacije koje imam su neproverene, dobijene od medija ili na društvenim mrežama - kaže direktor Gimnazije "Svetozar Marković" Marijan Mišić.

Osim što je bio odličan đak, Đ.S. je trenirao i odbojku.

- U subotu je bio na treningu i nije pokazivao nikakve znake depresije, tuge ili nervoze - kažu drugovi iz tima nastradalog tinejdžera.

#Niš

#Pismo

#Samoubistvo

#oproštaj

'