AKTUELNO

Stravičan zločin šokirao je stanovnike malog sela kod Despotovca.

Vladan Z. iz Bukovca kod Despotovca uhapšen je sredinom oktobra prošle godine zbog sumnje da je pre pet godina silovao pastorku S. M. (15).

On ju je prvi put silovao kada je imala devet godina, u kući koju je čuvao.  Do oktobra je ćutala, jer je, navodno, majka to prećutno odobravala, najverovatnije iz straha. Slučaj je otkriven kad se tinejdžerka požalila školskom psihologu.

Zlostavljanja devojčica sa ocem S. M.

Foto: Facebook

Centar za socijalni rad u Despotovcu odmah je preduzeo neophodne mere, a nasilnik je prijavljen policiji i tužiocu. Devojčica je smeštena u hraniteljsku porodicu, a majka sa njom nema nikakav kontakt.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je proširilo istragu i protiv komšije. Otac S. M. je, posle hapšenja osumnjičenog, protiv majke D. M. podneo krivičnu prijavu, jer nije reagovala na ćerkine vapaje, ali je ta prijava odbačena.

Zlostavljanja devojčica sa ocem S. M.

Foto: Facebook

- Sa ćerkom sam sada u svakodnevnom telefonskom kontaktu, povremeno je i posetim kod hranitelja. Otvorila se, stekla poverenje u mene i požalila mi se da ju je napadao još jedan deda iz tog sela koji je dolazio u njihovu kuću. I o tome se požalila majci, ali je majka njen vapaj ignorisala. Napisala mi je poruku o tim napadima, prosledio sam je Centru za socijalni rad u Despotovcu i očekujem da će tamošnje tužilaštvo pokrenuti istragu. Ćerka mi je čak rekla „teško meni kada majka to sazna". Ne mogu da razumem majku, koja nije reagovala na ćerkine žalbe. To je trajalo godinama. Ćerka mi je ispričala i da ju je on (V.Z.) noću vodio po kafanama, meštani sela, pa i rođaci njene majke (D.M.), tvrde da ju je i podvodio, ali je majka ostala nema. Navodno je silovao i majku D.M. Možda ga je D.M. mnogo volela i voli, ali to nije razlog da žrtvuje ćerku i majku – kaže otac devojčice.

Danas je počelo suđenje optuženom zbog silovanja devojčice, za šta mu preti kazna od 10 do 40 godina zatvora.

#Maloletnici

#Silovanje

#Suđenje

#devojčica

'