AKTUELNO

Iako još uvek nisu poznati motivi ovog krvavog pira, sumnja se da je verovao da ga supruga vara.

Posle četiri godine skrivanja po, kako se pretpostavlja, Crnoj Gori i zemljama zapadne Evrope, Tutinac Mirsad Husović (29) koji je 2013. godine usmrtio trudnu suprugu Fikretu, a teško ranio braću Denisa i Muhameda, uhapšen je u Luksemburgu i izručen pravosudnim organima Srbije.On je u sredu saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Protiv njega se vodi istraga za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer je pokušao da liši života više lica. Iako je suprugu usmrtio, a braću ranio, ostalo je krivično delo teško ubistvo u pokušaju – objašnjava portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin dodajući da više informacija o ovom slučaju ne može da otkriva jer je istraga u toku.

Husović se tereti da se 16. maja 2013. godine u selu Đerekare na Pešterskoj visoravni, prilikom seče drva posvađao sa braćom od strica Denisom i Muhamedom, zbog čega je došao kući, uzeo pištolj, pucao u njih i teško ih ranio. Potom je iz kuće izveo suprugu Fikretu (23), tada u sedmom mesecu trudnoće, odvukao je do ruba šume i usmrtio sa četiri hica, nakon čega je pobegao do kilometar i po udaljene granice sa Crnom Gorom, ilegalno je prešao i, kako se pretpostavlja, sakrio kod rođaka.

Policija je ubrzo raspisala poternicu za njim, po kojoj je i uhapšen u Luksemburgu, posle gotovo četiri godine. Iako još uvek nisu poznati motivi ovog krvavog pira, sumnja se da je Mirsad verovao da ga supruga vara sa Ismetom Suljovićem, stanovnikom Đerekara koji je ubijen prošle godine u oktobru.

To ubistvo je još uvek nerasvetljeno, a iako su žitelji ovog sela ubeđeni da je Husović ubio Suljovića iz osvete, u policiji kažu da se on ne tereti za taj zločin, ali da to ne znači i da nije osumnjičen. Suljović (32), otac četvoro male dece, je usmrćen rafalom iz automatske puške dok je rezao građu u pilani pored porodične kuće.

Istraga je pokazala da mu je ubica, pod okriljem mraka, prišao s leđa, upucao ga i pobegao u pravcu Crne Gore.Prilikom saslušanja Mirsad Husović je odbio da odgovara na pitanja tužioca, braneći se ćutanjem. - Izgledao je veoma rastrojeno i samo je izgovorio da nije psihički spreman da iznese odbranu za dela koja mu se stavljaju na teret, odbijajući da daje bilo kakve odgovore na pitanja tužioca – kaže naš izvor iz istrage.

#Ubistvo

#trudnica

'