AKTUELNO

Osumnjičenom je određeno zadržavanje.

U dva odvojena incidenta koja su se dogodila u okolini Prokuplja i Žitorađe, uhapšene su dve osobe kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prvi incident se dogodio u okolini Prokuplja, kada je kako M. S. (66) na javnom mestu u okolini Prokuplja, pretio oštećenom, zatim izvadio pištolj iz automobila i nastavio sa pretnjama.

Osumnjičeni se nakon toga udaljio vozilom u pravacu svoje kuće gde je ispalio nekoliko hitaca u vazduh. Policija je intervenisala, a pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeni su pištolj CZ M-57 kalibra 7,62mm i trinaest metaka kalibra 7,62mm.

M. S. će uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju.

Drugi ozbiljniji incident tokom uskršnjih praznika se dogodio u okolini Žitorađe, kada je tridesetčetvorogodišnji muškarac S. N. na javnom mestu, ispred seoske prodavnice posle kraće verbalne svađe pesnicom udario pedesetjednogodišnjeg muškarca, i pritom mu naneo teške telesne povrede opasne po život.

Nakon ukazane prve lekarske pomoći u prokupačkoj bolnici, oštećeni je hitno transportovan u Kliničko bolnički centar Niš na dalje lečenje.

Policija je S. N. odredila meru zadržavanja do 48 sati, i on će uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo teške telesne povrede biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju.

#Pištolj

#Prokuplje

#Pucnjava

'