AKTUELNO

Kako kažu svedoci, deda nije mogao da prihvati da se tragedija dogodila, a njegov lelek odzvanjao je valjevskim selom.

Istraga pogibije 10-godišnjeg Mladena Golubovića iz sela Prijezdić ne isključuje da je dečak sam vozio traktor, koji se u jednom trenutku prevrnuo, prignječio ga i usmrtio na mestu, saznaju mediji.

Foto: Facebook

Dečak je nastradao u četvrtak, gotovo nadomak porodične kuće, dok se sa dedom Borivojem vozio na traktoru.

U prvi mah, posumnjalo se da je dete dedi u trenutku zanošenja vozila ispalo iz krila i palo na zemlju, ali uviđaj koji je završen kasnije u toku dana, s obzirom na položaj prevrnutog traktora i detetovog tela, ne isključuje mogućnost da je i Mladen sam bio za volanom.

- Ispituje se da li je možda dečak vozio, a deda sedeo na blatobranu. Do prevrtanja je, kako se pretpostavlja, došlo tako što je najverovatnije otpustio kvačilo pre nego što je ubacio u brzinu, posle čega je traktor bukvalno poskočio i propeo se. Mladen je ispao iz sedišta, deda pao sa blatobrana na drugu stranu, a vozilo je u padu prignječilo dete i usmrtilo ga - navodi izvor.

Nesreća se dogodila na izlasku sa jedne njive Golubovića, na putu ka njihovoj kući, gotovo na ravnom terenu. Istražni organi na licu mesta nisu mogli da uzmu izjavu od Borivoja, koji je, u šoku, bio potpuno van sebe i dugo je na mestu tragedije ostao da leži, kukajući i čupajući kosu.

- Neophodno je da se situacija malo “slegne” i da se od dede dobiju podrobnije informacije, kao i da se izjave uzmu od eventualnih očevidaca - dodaje izvor.

Otac Vlada, koji je muzičar, i majka Slađana, službenica saobraćajne policije u Valjevu su u teškom šoku. Za Mladena meštani imaju samo reči hvale. Ističu da je dečak bio vredan i sposoban za svoje godine, razdragano i veselo dete, dobar đak četvrtog razreda koji je trenirao fudbal i bio ćlan raznih školskih sekcija.

Iako nerado govore o tragediji, pojedinci ne spore da su i ranije dečaka viđali za volanom traktora, najčešće u društvu sa dedom.

Mladen je sahranjen juče u svom selu.

#Dete

#Tragedija

#Traktor

#Valjevo