AKTUELNO

Nikola Stanković (28) poginuo je u nedelju po podne kada se na Kragujevačkom putu, vozeći motocikl, sudario sa automobilom kod skretanja za Vrčin.

- Ujutru je otišao do centra Sremčice na piće sa najboljim drugom i sve je bilo normalno... Uobičajen dan. Vratio se kući veseo, uzeo je kacigu i otišao da se provoza motorom sa svojom devojkom Mirijanom. Kasnije su nam javili da su doživeli nesreću. Uveče ga već nije bilo...- priča kroz suze Nikolina sestra Marija.

Sa Nikolim je na motoru bila je njegova devojka Mirijana Mirosavljević (27), koja je preminula nekoliko sati posle nesreće u Urgentnom centru.

Nikolina porodica primala je saučešće od mladićevih prijatelja. Njegovi najbliži, okupljeni u porodičnoj kući Stankovića u Sremčici, sve vreme su sa nevericom gledali u polurazbijenu kacigu koja je stajala na stolu. Postavljena, kao svedok Nikoline velike strasti prema motorima, ali i podsetnik na način na koji je poginuo.

- Vraćali su se iz pravca Ralje kada su kod skretanja za Vrčin udarili u automobil - kaže Momčilo Stanković, otac nastradalog, koji kaže da mu je javni tužilac rekao da se Nikola kretao svojom stranom puta, a da je automobil uleteo u njegovu traku.

Otac i sestra poginulog mladića, vidno potreseni, jedva su smogli snage da naglas izgovore i spomenu stravičnu nesreću u kojoj su izgubili svog Nikolu.

Ja sam svog sina već izgubio, nijednom roditelju ne bih poželeo da prođe kroz pakao u kojem sam ja sada, kroz jecaje priča Nikolin otac Momčilo, sa sinovljevom slikom u rukama, apelujući na sve mlade da se ponašaju odgovorno u saobraćaju.

- Pogledajte naše dvorište, juče je bilo puno sreće, sada je puno tuge... - dodao je on.

Stravična nesreća se dogodila se oko 15.40 u nedelju na uglu Avalske ulice i Kragujevačkog puta kod skretanja za Vrčin, kada je motocikl marke "jamaha", kojim je upravljao Nikola Stanković, udario u "tojotu", za čijim volanom je bio Aleksandar M. (29). Prema nezvaničnim informacijama, motor je naleteo na automobil koji se uključio iz Vrčina na glavni Kragujevački put.

#Motorcikl

#Smrt

'