AKTUELNO

Treća osoba koja je bila u vozilu zadobila je lakše povrede.

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila kod Žepča u Bosni i Hercegovini, poginula je jedna osoba, a jedna osoba je teško povređena.

Prema nezvaničnim informacijama poginuo je 18-godišnji Belmin Bećirović, dok je njegov vršnjak Adnan Bašić teško povređen.

U Operativnom centru MUP Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno je da se nesreća dogodila u naselju Radovlje, kada je automobil “Fiat” sleteo sa ulice.

- U automobilu su se u tom trenutku nalazile tri osobe iz Žepča. Mladić B. B. je stradao na mestu, A. B. je zadobio teške telesne povrede, dok je M. A. lakše povređen - kazao je za dežurni operativni.

Do nesreće je najverovatnije došlo usled neprilagođene brzine, zbog čega je vozač “fiata” izgubio kontrolu nad vozilom, te sleteo s ceste i udario u stablo. Međutim, tačan uzrok nesreće biće poznat nakon veštačenja.

Teško povređeni Bašić je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć, a prema nezvaničnim informacijama, lekari mu se bore za život.

Uviđaj na mestu događaja obavili su policajci iz Žepča, a prema pisanju lokalnih portala, na intervenciju su izašli i žepački vatrogasci, kako bi povređene i stradalog mladića izvukli iz vozila.

#Nesreća

#Poginuli

#Saobraćajna nesreća

'