AKTUELNO

Ratko Anđelković (55) golim rukama je zadavio svoju suprugu Mirjanu (43), nakon godina torture i zlostavljanja koje je žena trpela.

Ubistvo je počinio u Vladičinom Hanu, a nakon toga Ratko je otišao u porodičnu kuću svojih roditelja u selu Manjak i tamo se obesio.

U trenutku jezivog zločina koji je dogodio oko 22 sata u stanu koji porodica iznajmljuje nije bilo nikoga osim Ratka i Mirjane.

Otuda ni njihovi najbliži ne znaju šta je bio konkretan povod stravične porodične tragedije. Ono što pouzdano znaju jeste da je tragedija usledila nakon godina torture i zlostavljanja koja je nesrećna žena trpela od supruga.

Bračni par je iza sebe ostavio dve ćerke, Anu (22), zaposlenu kao trgovački radnik, i drugu studentkinju (20).

Njihov otac Ratko krvnički je posle jedne od učestalih svađa golim rukama zadavio suprugu Mirjanu. Posle jezivog zločina zaputio se prema rodnom selu Menjak i u magnovenju je uzeo konopac i obesio se.

Tog dana su nas pozvali prijatelji koji su slavili prvi rodjendan deteta. Pre odlaska na proslavu rođendana, mama je otišla kod frizera da sredi frizuru. To je oca razljutilo, tako da su se već u subotu ujutro žestoko posvađali. Mada je otac govorio da neće da ode na rođendansko slavlje, ipak smo se svi obreli u kafani - priča za duboko potresena Ana.

Ona dodaje da se porodica na rođendanu ipak na kraju lepo provela, navodeći da su otac i majka su otišli kući dok je još trajalo slavlje, dok je ona sa sestrom otišla u grad. Kako kaže šokirana devojka, dok su ona i sestra bile u gradu, tetka im je javila da odmah dođu kući, jer im je "tata ubio mamu".

- Kada smo došle krv je bila na sve strane. Otac i majka su u kuhinji večerali i verovatno se posvađali. Na kuhinjskom stolu nalazila se hrana. Mamu nismo videle mrtvu... Ali krvavi peškiri potvrđuju da se mama branila... Trebalo je da se zvanično razvedu 20. marta - jedva je izgovorila Ana.

Prema rečima poznanika, Ratko, koji je radio u jednoj firmi koja gradi Koridor 10, bio je bolesno ljubomoran na suprugu, koja je sa ćerkom radila u supermarketu.

Mira je zbog muževljeve ljubomore trpela i psihičku i fizičku torturu. Neretko je ženi priređivao neprijatne ljubomorne scene u prodavnici. Govorio joj je da više ne treba da radi i da joj je mesto u kući.

Pojedine komšije kažu da ga je prijavljivala policiji, ali kako se do sada nije našao iza rešetaka za sada nije poznato. Ćerke tvrde da je Ratko često govorio da će da sredi Miru. Komšije i mnogi građjani Vladičinog Hana tvrde da je Mirjana bila izuzetno ljubazna, pažljva i druželjubiva.

Neće biti sahranjeni zajedno Zbog obdukcije još se ne zna kada će žrtva porodičnog masakra i ubica biti sahranjeni. Ožalošćene ćerke ističu da će roditelji Miru Anđelković sahraniti u rodnom seklu Mačkatica. Zločinac Ratko Anđelković biče sahranjen na seoskom groblju u Manjaku.

#Krv

#Samoubistvo

#Smrt

#Ubistvo

'