AKTUELNO

Više hiljada ljudi okupilo se na groblju Mrazovo – Šekići, gde je sahranjena učenica osmog razreda, koja je preminula juče nakon što joj je iznenada pozlilo.

Emina Šekić (14) iz bužimskog naselja Mrazovac, preminula je u Domu zdravlja Bužim u ranim jutarnjim satima i pored nastojanja dežurnog lekara te zdravstvene ustanove da je reanimira.

Vest o njenoj preranoj smrti juče je potresla sve stanovnike ovog mesta, dok je redovna nastava u svim školama obustavljena. Njena smrt uzdrmala je region.

Dirljiv status koji na svom Fejsbuk nalogu postavio njen brat Aid nateraće nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bila si bratu radost, svjetlo na kraju tunela. Ali, nažalost to svjetlo se ugasilo. Mrzili smo rastanke, a Allah nam dao iskušenje i veći rastanak. Svjestan sam da smo svi Allahovi i da mu se vraćamo. Ali nisam i nikad neću biti svjestan da si me ovako rano napustila. Nikad neću zaboraviti majkine riječi “Otvori oči Minči moja i pogledaj me jos jednom”. Nikad neću zaboraviti tvoj osmijeh i tvoju milost. Ti si nasa Džennetska ptica. Znam da ćes me čekati tamo, a ja kad dodjem prvo ću tebe tražiti, jer nisam te se nagledao. Nisam se napričao s tobom. Ostao sam te željan. Molim dragog Allaha da ti podari obećanu nagradu i molim dragog Allaha da našim roditeljima da sabura. Amin. Sad i zauvijek, voli te tvoj brat – napisao je Aid na svom Fejsbuk profilu.

#Sahrana

#Smrt

#devojčica

'