AKTUELNO

Nakon što je Danilovgrađanin Slobodan Šaranović (79) ubijen sinoć oko 22 sata na kućnom pragu u budvanskom naselju Dubovica, prvi nalazi istrage govore da je pucano iz dva različita vatrena oružja.

Kako prenose crnogorski mediji, na mestu nesreće pronađeno je više čaura različitog kalibra, što navodi na zaključak da je ubistvo brižljivo planirano.

Istražitelji veruju da je na Šaranovića pucano iz automatske puške na samo nekoliko metara razdaljine od ulaza zgrade u kojoj je živeo. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, ubice su na Šaranovića iz automobila u pokretu ispalili najmanje 15 metaka kada se iz grada vraćao ka svom stanu.

Šaranović je preminuo na mestu nesreće, a nadzorne kamere su snimile napadače.

Iz Uprave policije kazali su sinoć da su preuzeli sve mere na pronalasku izvršioca i rešavanju ovog krivičnog dela. Budvanska policija traga za njegovim ubicama i za sada još nije uspela da identifikuje osumnjičene za ovaj zločin, prenose crnogorski mediji.

Šaranović, koji je bio vlasnik više preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji, optužen je da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, da bi se osvetio njegovom mlađem bratu Luki Bojoviću koji je označen kao vođa zemunskog klana. Viši sud u Podgorici mu je u decembru prošle godine ukinuo pritvor, a Šaranović je od početka negirao krivicu.

On je krajem prošle godine prijavio tužilaštvu i policiji da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali je u posljednjem momentu odustao od te namere. Šaranović je tada inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega i rekao kako ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga.

Luka Bojović je navodno stajao iza ubistva Šaranovićevog brata Branislava 2009. godine na Dedinju. Branislav je bio vlasnik kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu i njegovo ubistvo je do dan danas ostalo nerasvetljeno.

#Crna Gora

#Slobodan Šaranović

#Ubistvo

'