AKTUELNO

Marcel Hebe (19) glavni je osumnjičeni da je u podrumu porodične kuće sa 58 uboda ubio devetogodišnjeg dečaka.

Nemačka policija objavila je da je uhvatila glavnog osumnjičenog u slučaju brutalnog ubistva devetogodišnjeg dečaka, piše Dojče vele a prenosi Jutarnji list.

I ako policija nije objavila identitet uhapšene osobe, verovatno se radi o Marcelu Hebeu (19), koji do sada i važio za glavnog osumnjičenog. Prema pisanju Bilda, on je zarobio devetogodišnjeg suseda Jadena u podrumu kuće svojih roditelja, gde ga je u ponedeljak ubio sa 58 uboda nožem, a od tada se nalazi u bekstvu.

Foto: Tanjug

Potvrđeno je da je osumnjičena osoba uhapšena u Hernu i to nakon opsežne višednevne potrage policijskih snaga za ubicom dečaka. Iako policija nije komentarisala okolnosti hapšenja, Bild navodi da se ono dogodilo u restoranu brze hrane u Hernu, a prema njima je osumnjičeni sam rekao zaposlenima da „pozovu policiju koja ga traži“.

Foto: Tanjug

U blizini mesta hapšenja je goreo stan u kojem je osumnjičeni navodno skrivao još dva tela. Bild dodaje da je osumnjičeni uputio policiju na stan gde su tela i pronađena.

Foto: Tanjug

On je postao glavni osumnjičeni za ubistvo dečaka nako što je fotografije svog zločina objavio na Dakr netu, a u međuvremenu je u nizu objava izveštavao o svojem begu, najavljivao je i samoubistvo i hvalio se drugim ubistvima.

Foto: Tanjug

- Posekao sam ruku dok sam se borio sa zveri od 120 kilograma. Pružila je više otpora od deteta – pisalo je u jezivoj objavi.

Policija je u protekla dva dana dobila više od 1.400 dojava o mogućem prebivalištvu osumnjičenog. Potera za njim spada u jednu od najvećih u novijoj nemačkoj istoriji.

J. Stanković

#Dečak

#Hapšenje

#Nemačka

#Ubica

'