AKTUELNO

Prema zvaničnoj informaciji policije i nadležnog tužilaštva u Subotici, devojčica je 25. novembra, u bizarnoj noćnoj tinejdžerskoj igri na mostu, pala u Tisu i utopila se. Njeni roditelji, međutim, osporavaju takvu verziju događaja.

Barbara Vitez (15) nestala je 25. novembra prošle godine, kada je, kako se sumnja, sa mosta pala i nestala u reci. Članovi Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, u ponedeljak su nastavili potragu za Barbarom.

Iako su nešto više od dva i po sata proveli pretražujući trodimenzimonalnim sonarom banatsku stranu Tise, od senćanske marine do mosta, u dužini od oko kilometer i širini od 35 do 40 metara, spasioci ni ovoga puta nisu pronašli ništa što bi okončalo tromesečnu agoniju Barbarine porodice.

- Na Tisu smo se otisnilu brodićem “Nada”, vlasnika i kapetana Zorana Milosavljevića iz Sente. Sa nama je bio i naš sugrađanin, arheolog Raško Ramadanski. Raško je dobro upoznat sa reljefom rečnog dna Tise. Dobro nas je služio trodimenzionalni sonar, koji nam je ustupilo Udruženje Reka regata iz Stare Pazove. Zahvaljujući prozirnosti vode i kvalitetnom sonaru, imali smo dobar kvalitet snimka, ali telo nismo pronašli. Potragu nastavljamo sutra i to nizvodno. Radićemo temeljno, kilometar po kilometer. Nećemo odustajati - kaže za beogradske medije Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima „Tisa“:

Foto: Printscreen

On podseća da su zbog lošeg vremena i leda na Tisi, potragu za telom nestale tinejdžerke morali da obustave 5. januara.

- Sada su uslovi konačno dobri. Jedini problem nam stvara jaka rečna struja. Nadamo se da će nas “Nada” još bolje služiti u utorak. Želeli bismo da tragamo sve do novobečejske brane, i to od mosta, gde je, navodno, Barbara upala u reku, pa nizvodno u pet etapa, sve do 122 kilometra rečnog toka, gde se pretpostavlja da se zadržalo telo - dodaje Baranji.

Melinda Vitez, Barbarina majka, zahvalna je ljudima koji uporno tragaju za njenom ćerkom:

Foto: Printscreen

- Ubeđena sam da Barbara nije na dnu Tise. Očekujem da će je Interpol pronaći na nekom drugom mestu. Suprug Endre istog je mišljenja. On je tek u ponedeljak počeo da radi. Od trenutka Barbarinog nestanka bio je kod kuće, uz telefon i računar. On je veoma lošeg zdravlja. Slabo mu je srce. Sve vreme smo izloženi velikoj neizvesnosti koja ubija – priča Barbarina majka.

Srednjoškolka se kobne večeri nije vratila kući sa rođendanske žurke. Policija je iste večeri obavestila roditelje da se devojčica okliznula i sa mosta upala u Tisu, a da su im to prijavila dvojica dečaka koja su bila s njom. Očajni Barbarini roditelji sumnjaju u zvaničnu verziju jer, kako kažu, ni nakon toliko vremena, telo nije isplivalo na površinu.

I. P.

#Barbara Vitez

#Nestanak

#Policija

#Potraga

#Tisa

'