AKTUELNO

Nakon vesti da je neko presudio detetu, nedužnom stvorenju koje nije imalo baš nikakvu šansu da se brani, javnost se uvek zapita da li je 40 godina zatvora dovoljno.

Majka sa ranjenim bebama bežala od muža

Srbija je još u šoku zbog nezapamćenog zločina u Štrpcu koji se dogodio prošle nedelje. Istraga je u toku i nije poznato da Dejanu Krstičiću (35), ocu ubici, preti maksimalna zatvorska kazna.

Krstičić je nožem izmasakrirao svoje blizance, stare svega 40 dana. Od zadobijenih povreda, Nemanja je preminuo na putu do bolnice, a drugi sin Danilo je na sreću zbrinut u Kliničkom centru u Nišu i nije životno ugroženo.

Foto: Printscreen Facebook

Ubistvo se dogodilo u porodičnom domu Krstičića, a prema nezvaničnim saznanjima, Dejana je brat odveo u policijsku stanicu. Navodno nije bio svestan da je ubio decu i tvrdio je da je samo želeo za zaplaši ženu i da mu je pao mrak na oči. Kako mediji nezvanično saznaju, Dejan Krstičić je odmalena patio od psihičkih problema.

Metadonom ubila osmomesečnu ćerku

Ovog meseca nastavljano je suđenje Tanji Mahud koja je optužena da je u septembru 2015. godine "metadonom" ubila svoju ćerku Anju.

Foto: Facebook

Tanja Mahud je svoju ćerku zamotala u kesu i telo ostavila na terasi u stanu na Južnom bulevaru, a mrtvu devojčicu su pronašli njena baka i policija, koja je morala da razvali vrata i uđe u stan.

Ona je na negirala zločin tvrdeći da je bila na "metadonu", heroinu i spidu.

Nasmrt pretukao petnaestogodišnjeg sina

U februaru je počelo suđenje Kurti Kurtišiju (27), optuženom za ubistvo sina D.M. u junu 2015. godine. Zločin koji je uznemirio javnost dogodio se u stanu u Vojnom putu u Zemunu, kada je majka dečaka Gorjana M. u popodnevnim satima izašla je do prodavnice.

U stanu je ostavila sina sa Kurtišijem, a po povratku zatekla pretučeno dete na podu stana: dečak je preminuo pet dana kasnije u Urgentnom centru. Zbog povreda koje je zadobio nije imao šanse da preživi.

Prema nezvaničnim informacijama, batinajući ga otac mu je povredio jetru i slezinu, polomio čeonu kost i slepočnice. Kurtiši je se "pravdao" da mu je pao mrak na oči i da je tek na kraju shvatio šta je uradio, te da je pre ubistva uzeo lekove protiv depresije i puno popio.

Silovao i ubio trogodišnju devojčicu

U zaječarskom Višem sudu počelo je suđenje Vladici Rajkoviću (28) iz Vratarnice, osumnjičenom za dvostruko ubistvo. On je pred sudijom negirao ubistvo devojčice, navodeći da je prvobitni iskaz u kome je priznao zločin, dao pod pritiskom.

On je početkom jula 2016. silovao i monstruozno ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, a kako se ispostavilo, mesec dana ranije ubio je i četrdesetšestogodišnju Draganu Nikolić, takođe iz ovog zaječarskog sela. Drugo ubistvo je priznao.

Vladica Rajković je Anđelinu sa prvog rođendana Perice Rajkovića, njegovog rođenog brata poveo pravo u smrt. Svirepi Vladica se igrao sa decom, pravio im balone, šalio se sa njima, čak se i fotografisao sa mališanima, između ostalih i s Anđelinom.

Foto: Telegraf

- Odveo ju je u obližnju šumu. Pocepao odeću. Silovao je. Onda je uzeo kamen i udarao je svom silinom. Udarao ju je i pesnicama. Dete je ostavio krvavo, razbijenih kostiju, rascepane kože po stomačiću, rukama, licu. Pronađena je oko 600 metara dalje, bačena u jarak, kao džak smeća. Lice joj je bilo neprepoznatljivo, telo unakaženo - rečeno je tada u policiji.

Nakon zločina oprao je krvavu odeću u obližnjem Timoku. Vratio se kući, presvukao se, a mokru garderobu stavio na žicu da se suši. Vratio se na rođendan kao da se ništa nije dogodilo.

Iskasapio ženu i četvoromesečnu ćerku

Više tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Arpada Saba (28) iz Lipara zbog ubistva supruge Slavice (24) i četvoromesečne ćerke Nikoline, koje je počinio prošlog leta u Veterniku.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen Facebook

Zločin kakav se u ovom delu Srbije ne pamti dogodio se u avgustu prošle godine. Arpad Sabo (29) je u podstanarskom stanu nožem presudio ženi i ćerki. Posle je ubistva uspeo da pobegne, ali, pronađen je i uhapšen u Bačkoj Palanci.

Zadavila ćerku, pa presudila sebi

Zločin koji je podigao na noge celu Sokobanju nije imao, niti će imati sudski epilog.

U martu prošle godine Ivana Majstorović (36) zadavila je osmogodišnju ćerku Nataliju, pa se obesila u porodičnoj kući u ludačkoj želji da se osveti mužu jer ju je ostavio.

Foto: Printscreen Facebook

- Oprostite što sam ovo učinila, ali Natalija i ja idemo na put bez povratka... Tamo gde će nam biti bolje... Bolje da Natalija ide sa mnom na nebo nego da ostane da je Dejan tuče, maltretira, šikanira i podvodi...- napisala je oproštajnom pismu.

Odluka suda: Maksimalne zatvorske kazne ubicama

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora Darka Kostića zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice u julu 2014. godine.

Foto: Tanjug

Ista kazna, određena je i Draganu Đuriću iz Surčina koji je u julu 2014. godine u Bajmoku svirepo ubio Tijanu Jurić (15).

Foto: Privatna arhiva

Uprkos čvrstim i neoborivim dokazima koji nedvosmisleno ukazuju da je zverski ubio devojčicu, Đurić iz zatvora “Nova skela” pokušava da nađe advokata koji bi mu izdejstvovao novo suđenje.

Ubica se, kako su mediji preneli, nedavno žalio aktivistima jedne organizacije koja se bavi pravima osuđenika da nije ubio devojčicu i da mu je policija sve smestila.

S. M.

#Dete

#Kazna

#Suđenje

#Ubistvo

'