AKTUELNO

Postojale su naznake da majka ima psihičke probleme, ali niko nije ni sumnjao da će podići ruku na gotovo tek rođeno dete.

Suđenje Tanji Mahud koja je optužena da je u septembru 2015. godine „metadonom“ ubila svoju osmomesečnu ćerku Anju, nastavljeno je, a njena bivša bebisterka Smilja Marković rekla je da je njena nekadašnja gazdarica provodila dosta vremena u mraku u svojoj sobi.

Foto: Facebook

- Govorila mi je: „Teta Smiljo, ja ću još malo da spavam”. Posle tragedije, dala sam otkaz - rekla je Markovićeva i zaplakala na suđenju.

Psihoterapeut u NVO „Zajedno, zajedno” Tanja Božić izjavila je da je jednom primetila da je Tanja imala hematom ispod levog oka, a da je njen muž Plasid (56) rekao da su se svađali i tukli.

- Rekao mi je da je Tanja lomila nameštaj po stanu, pa ju je u samoodbrani udario pesnicom u lice - navela je Božićeva, koja se takođe rasplakala tokom suđenja.

Foto: Facebook

Božićeva je rekla da je, prema njenoj proceni, Tanja „bila nestabilno-zavisna ličnost, sklona suicidu”.

- Upozorila sam njenu sestru da Tanja može da počini samoubistvo, ali nisam znala da će nauditi bebi - dodala je ona.

Dragan Dimitrijević, Tanjin prvi suprug, sa kojim ima ćerku, izjavio je da dozvolio da dete poseti majku u CZ.

Tanja Mahud je osumnjičena za ubistvo bebe Ane Mahud, koju je zamotala u kesu i telo ostavila na terasi u stanu na Južnom bulevaru. Mrtvu devojčicu su pronašli njena baka i policija, koja je morala da razvali vrata i uđe u stan. Tanja je porekla zločin, tvrdeći da je bila na „metadonu”, heroinu i spidu.

I. P.

#Beograd

#Suđenje

#Svedok

#Tanja Mahud

#Ubistvo

'