AKTUELNO

Potraga za nestalom devojčicom obustavljena je početkom januara nakon 40 dana, i to zbog leda koji je okovao Tisu.

Nadu da će pronaći telo učenice prvog razreda Srednje ekonomsko trgovinske škole Barbare Vitez (15) iz Sente, za koju se prema zvaničnoj verziji događaja, pretpostavlja da je pre tri meseca pala sa drumsko železničkog mosta na Tisi kod Sente, pružiće brodić “Nada”.

Na ovom brodiću biće postavljen trodimenzioni skener, a potragu će 27. februara nastaviti spasilački tim "Tisa" iz Sente.

- Imali smo jaku volju da to i ranije učinimo, ali iz objektivnih razloga to nije bilo moguće, jer je reka bila zaleđena. Na Tisi su jake struje, a i dalje je na snazi zabrana plovidbe – kaže Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa”.

On je objasnio sistem koji će biti "instaliran" na brodić.

- Za koji dan, nastavićemo potragu i to sa trodimenzionalnim sonarom koji nam je ustupilo Udruženje Reka regata iz Stare Pazove. Montirali smo ga na brodić “Nada”, vlasnika Zorana Milosavljevića iz Sente i verujem da ćemo uspeti da razrešimo tromesečnu misteriju – kaže ovaj ronilac.

Roditelji Barbare Vitez ne veruju da je njihova ćerka izgubila život u reci, i zatražili su da se potraga za njom proširi.

N. Petričević

#Barbara Vitez

#Potraga

#Tisa

'