AKTUELNO

Vladica Rajković (28) iz Vratarnice, osumnjičen za dvostruko ubistvo, drugi zločin je pred sudijom priznao.

U zaječarskom Višem sudu počelo je suđenje Vladici Rajkoviću.

On je početkom jula 2016. silovao i monstruozno ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, a kako se ispostavilo, mesec dana ranije ubio je i četrdesetšestogodišnju Draganu Nikolić, takođe iz ovog zaječarskog sela.

Kako saznajemo iz Fondacije "Tijana Jurić" koja je za porodicu Stefanović angažovala advokata iz Beograda, optuženi je danas na ročištu negirao ubistvo devojčice Anđeline.

Rajković je danas prvi put doveden iz zaječarskog zatvora pred sudiju Višeg suda.

Na pripremnom ročištu, on je negirao ubistvo devojčice Anđeline Stefanović jer je, kako kaže, prvobitni iskaz u kome je priznao ubistvo, dao pod pritiskom.

Međutim, ubistvo Dragane Nikolić je priznao.

Porodica Stefanović je došla na današnje suđenje, vidljivo uznemirena.

Na suđenje su došle majka ubijene devojčice Danijela Stefanović i njena baba Dušanka Stefanović.

Majka kaže da je stano sanja ubijenu ćerku.

- Sanjam je stalno... da je šetam, da je oblačim, da je samnom...- priča vidno potresena Danijela Stefanović za TV Pink, dok baba ubijene devojčice poručuje da bi za ubicu najbolja bila smrtna kazna. Mada, dodaje, ništa malu Anđelinu neće vratiti.

Uz porodicu Stefanović danas je bio i Igor Jurić iz Subotice, otac ubijene devojke Tijane Jurić. On je rekao da je preko Fondacije "Tijane Jurić", angažovana najbolja beogradska advokatska kancelarija za porodicu male Anđeline.

Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić" je rekao da je sud za 7. mart zakazao glavni pretres i ponovno ispitivanje optuženog, ali i svih svedoka ovog monstruoznog čina.

Da li će se raditi dopunska veštačenja, odrediće se nakon saslušanja osumnjičenog. Obdukcioni nalaz pokazuje da je žrtva imala teške telesne povrede opasne po život i da je silovana - rekla je po izlasku iz suda advokat Maja Atanasković

Pravna zastupnica porodice Stefanović, angažovana od Fondacije "Tijana Jurić", smatra da je svaka kazna ispod 40 godina je nezadovoljavajuća krivična sankcija sa aspekta prevencije.

D.M.

#Sud

#Ubistvo

#Vratarnica

'