AKTUELNO

Jedina svetla tačka koju porodica stradalog Marka Boškovića (27) iz Obrenovca ima je da je nakon pogibije u Čikagu spasao dva života kao donator organa.

Marko Bošković upravljao je vozilom kada se direktno sudario sa Huanom Rodeom Kruzom (25), koji je pijan vozio u suprotnom smeru.

Po dolasku na lice mesta, hitne službe su Boškovića i Lauru odmah prevezli do bolnice, ali su oni, nažalost, ubrzo nakon toga podlegli stravičnim povredama.

Foto: Privatna arhiva

Na licu mesta je uhapšeni pijani Huan, kod koga je pronađeno nekoliko otvorenih i neotvorenih limenki piva, kao i flaša alkoholnog pića. Policajci koji su ga priveli opisali su da je bio u vidno alkoholisanom stanju.

Zbog lakih povreda koje je zadobio, prevezen je najpre u bolnicu, a zatim je uhapšen. Na teret mu se stavljaju dva krivična dela - vožnja u alkoholisanom stanju i izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom. Huan bi, prema pisanju medija, mogao da bude osuđen na 28 godina robije, a suđenje je zakazano za novembar.

Foto: Printscreen Facebook, Privatna arhiva

Kako kažu njegove sestre Ivana i Mirjana, Marko je bio mladić za primer, vredan i požrtvovan. Osoba kojoj je bilo stalo do drugih. O tome svedoči i poziv koji je porodica nastradalog mladića dobila nakon njegove smrti, gde ih je nazvala majka jednog njegovog prijatelja iz Amerike, koja je navela da je mladić imao donorsku karticu.

- Ona nam je rekla da je Marko nakon smrti spasao dva života - pričaju sestre nesrećnog mladića.

#Organ

#Saobraćajna nesreća

'