AKTUELNO

Telo su iz smrvljenog automobila izvukli vatrogasci.

U sudaru koji se u petak oko sedam časova dogodio na magistralnom putu od Prijepolja ka Bistrici, u mestu Drenova, poginuo je Marko Prijović (31) iz Priboja, dok je njegov sugrađanin Miljan Đonović (40) zadobio teške povrede. Njih dvojica nalazila su se u automobilu marke “pežo” koji se direktno sudario sa kamionom “mercedes”, kojim je upravljao Dž. D. (25) iz Aleksandrovca.

Vozač teretnjaka je odmah posle nesreće uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Policija je saopštila da se on tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Prijović i Đonović, inače kolege, zaposleni kao carinici na graničnom prelazu Jabuka, vraćali su se iz noćne smene svojim kućama u Priboj. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, kamion koji je išao iz suprotnog smera prešao je u levu traku i direktno se sudario sa “pežoom”, za čijim volanom je bio Đonović. Prijović je sedeo na suvozačevom mestu. Na mestu udesa, od zadobijenih teških povreda glave i tela podlegao je Prijović, pa su lekari Hitne pomoći, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.

Kako bi došla do povređenog Đonovića policija je morala da angažuje vatrogasce, koji su isekli lim automobila i izvukli ga iz olupine. On je odmah prevezen u užičku bolnicu, gde su mu konstatovane povrede butne kosti, lakta i kolena, ali je, srećom, van životne opasnosti.

Pribojci su, nakon saznanja o nesreći, bili u šoku. Pričaju da je Prijović bio uzoran mladić, odličan fudbaler, a igrao je za FK Jasen iz Brodareva. Imao je i verenicu, sa kojom je ove godine planirao venčanje i svadbu.

– Kamion je bukvalno ušao do zadnjeg sedišta. Tolika je silina udara bila da je automobil prepolovljen – ispričao je Prijovićev poznanik, koji je obišao mesto nesreće. – Taj stravičan prizor teško da ću ikada moći da zaboravim. Marko je bio odličan kolega, drugar, komšija, dobar fudbaler. Planirao je svadbu, a ovo ga zadesilo… Zla sudbina.

Vozaču kamiona po nalogu tužilaštva određen je pritvor. Uviđaj saobraćajne nesreće obavili su zamenik osnovnog javnog tužioca u Prijepolju i pripadnici saobraćajne policijske ispostave u Prijepolju.

I. P.

#Priboj

#Prijepolje

#Saobraćajna nesreća

#Sudar

'