AKTUELNO

Prema njenim rečima, brat ju je silovao od 5. do 7. godine.

Gledateljka koja se pre nekoliko dana uključila u Jutarnji program TV Pink sa svojom potresnom životnom pričom, bila je gost naše televizije i podelila sa gledaocima detalje svog potresnog detinjstva.

- Zvala sam vas da to izbacim iz sebe, ne može mi niko pomoći... Nekad osetim kao da se to sad dešava, a bilo je pre 33 godine - dodala je isprekidanim glasom.

Rekla je i da nikada nije osetila olakšanje, uvek živi sa tom boli, sa ožiljcima, sećanjima, koja su najgora.

-Čak, posle 33 godine, mogu da osetim ono što se dešavalo, svojim rukama je napravio od mene ovo što sam danas - rekla je promuklim glasom žrtva incesta.

-Ne živim ja u prošlosti, prošlost živi u meni, sećam se svega, što se dešavalo, kao da sam imala 15, a ne 5 godina - rekla je kroz suze žena, čiji identitet nije objavljen.

Ona je rekla da je jednog dana majka ušla u sobu i zatekla brata kako je siluje i da jedino čega se seća, da je on dobio batine i da je majka naredila da se o tome ćuti.

-Jedino čega se sećam su batine, velike batine ... i majčinih reči da to ostane između nas troje tajna, a otac nikada nije saznao - rekla je ona.

Na pitanje voditeljke da li je probala da se odbrani, ona drhtavim glasom kaže da jeste, a da ju je on ubeđivao da je to sve normalno.

Ona je pojasnila i da je od kuće otišla sa 15 godina, čim je skupila neki dinar da može da ode i da joj je Beograd uvek bio u glavi kao mesto gde bi želela da ode jer je bio dovoljno velik kao grad u kojem je "mogla da se utopi" i koji je "mogao da je proguta".

-Radio je sve to stalno, i kada su gosti bili tu, jer smo imali veliki stan - rekla je ona, dodajući da je od kuće otišla kada je imala 15 godina, a da misli da je njen brat sada u Rusiji i da ima tamo porodicu.

- Moj brat je bio zatvorena osoba, imao je drugove, ništa pozitivno o njemu nemam da kažem. Imao je devojku s kojom je kasnije dobio i sina i koju je ostavio. Kako sam čula od rođaka, danas ima četvoro dece, od toga dve ćerke.

-Pet razreda škole sam završila,više nisam mogla, pitala sam majku da li mogu da prekinem školujem i majka mi je to dozvolila -ispričala je ona.

Napustila je rodni grad i otišla u Beograd

-Mene nikada niko nije pokušao da nađe. Ni otac, ni majka, i saznala sam preko rođaka da su umrli. Otac je bio miran i slučajno sam jednom prilikom kad sam prolazila kroz taj grad okrenula glavu i videla njega iz autobusa u lokalu kako sedi, posle 10-12 godina. Osetila sam kao da mi je neko nož zabio u grudi. On je najmanje kriv, on nikako nije bio kriv. Nije znao... Bila sam njegova mezimica, to mi je dokazivao.

Kasnije, ova žena se udala, za kako kaže, divnog čoveka, ali iz veoma patrijarhalne porodice, koji kada je saznao šta joj se desilo, napustio ju je.

-Kada je saznao, on je otišao, možete li da zamislite tu bol kada sam ušla u kuću, praznu kuću, u kojoj sam našla pismo i burmu?-zapitala je ona, dodajući da je u poruci pisalo "Jedina voleću te jedina voleću te zauvek" .

-Te noći sam izgubila volju za životom - rekla je tužno ona.

Na pitanje voditeljke zašto ne želi da pokaže lice na televiziji, rekla je  da je to zato što je podstanar i znam da bi sigurno dobila otkaz.

-U nama ipak teče balkanska krv - rekla je, a Jovana Joksimović je rekla da je posle njenog uključenja u program, zvalo puno ljudi koji žele da joj pomognu.

U studiju su bili i psiholog i advokat, koji pomažu ženama koje su pretrpele neki vid nasilja, ali je ova žena odbila pomoć, rekavši da je lako tešiti.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

#Nasilje

#Porodično nasilje

#Silovanje

'