AKTUELNO

Devojčica se trenutno nalazi u hraniteljskoj porodici.

Policija u Smederevskoj Palanci uhapsila je supružnike I. M. (45) i T. M. (37) jer su od 2014. godine podvodili tada 13-godišnju ćerku M. M. Oni su svoje dete prodavali za seksulane usluge u Beogradu kod Plavog mosta, komšijama, kao i vlasnicima kafana u Smederevskoj Palanci, kojima su ostali dužni za piće, cigarete i hranu.

Zlostavljanje je otkriveno slučajno krajem decembra 2016. godine, nakon čega su uhapšeni roditelji i četvorica pedofila koji su seksualno zlostavljali devojčicu za oko 1.000 dinara.

U smederevskom Višem javnom tužilaštvu potvrdili su da je I. M. (45) i T. M. (37) određen jednomesečni pritvor, kao i za još četvoricu muškaraca.

Foto: Pixabay.com

Izvor iz istrage kaže da je devojčica od 2014. godine bila izložena svim vrstama seksualnog eksploatisanja.

- Morala je da zadovoljava klijente na sve načine, i analno i oralno, i to do te mere da se dešavalo da danima nije mogla ni da hoda. To što je preživela je jezivo i mučno je i pričati o tome - svedoči izvor.

Roditelji su je, prema njegovim rečima, podvodili da bi sebi obezbedili alkohol, cigarete i hranu, a oboje su nezaposleni.

- Otac je nudio seksualne usluge sopstvenog deteta vlasnicima pojedinih kafana u kojima je pravio dugove, ali i komšijama koji su mu pozajmljivali novac. Zaduživao se za sume od 10.000 do 30.000 dinara, a onda je poveriocima nudio svoju 13-godišnju ćerku da im ona kroz seks, u više navrata, otplati taj dug. Povremeno bi se to dešavalo u njihovoj kući, ponekad kod komšija, ili u jednom napuštenom objektu u Palanci - objašnjava izvor.

Tu, međutim, nije bio kraj devojčicinoj agoniji.

- Otac se povezao sa nekim ljudima koji podvode devojke na Plavom mostu. Dovozio bi ćerku do Beograda, čekao na parkingu dok ona završava sa "mušterijama", koje bi potom njemu plaćale po 1.000 za tu "uslugu". Devojčica se u početku tome protivila, ali bi dobijala batine od svog oca. Pošto je bila pod velikim pritiskom i strahom, popuštala je - objašnjava sagovornik.

Tragična sudbina sada 15-godišnje M. M. otkrivena je potpuno slučajno, krajem prošle godine.

Zlostavljanje okriveno slučajno

- Sticajem okolnosti ona se u decembru zatekla u domu jedne porodice u Smederevskoj Palanci, koju su službeno posetili radnici Centra za socijalni rad. Pitali su je ko je i odakle je, a ona im se tokom razgovora poverila. Odmah su alarmirani policija i tužilaštvo, pa su ubrzo na površinu isplivale sve gadosti na koje su je primoravali roditelji. Oni su na saslušanju sve priznali - navodi izvor.

Devojčica je trenutno smeštena u hraniteljsku porodicu. Dobila je status žrtve i o njoj brinu nadležni Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Istraga se u ovom slučaju nastavlja, a nakon njenog saslušanja, kada se za to steknu uslovi, biće poznato više detalja. Tad će se utvrditi preciznije koliko često je bila izložena seksualnoj eksploataciji, kao i ko su ostale mušterije koje su imale seks sa njom, kako bi i oni mogli biti obuhvaćeni ovim postupkom.

Otac devojčice je, kako saznaju mediji, poznat policiji, a zbog saučestvovanja u drugim krivičnim delima bio je i u pritvoru.

I. P.

#Dete

#Hapšenje

#Seksualno zlostavljanje

#Silovanje

'