AKTUELNO

"Video sam Stefanu kako skače sa ostalom decom, a onda sam začuo zlokobne reči. Odmah sam shvatio..."

Stefana M. (14) iz Priboja koje se utopila u Savi u nedelju popodne, skakala je sa splava u reku, na kom se igrala sa ostalom decom. Roditelji devojčice u momentu nesreće bili su na placu pored.

Idiličan vikend koji su dve porodice nameravale da provedu na splavu koji se nalazi tik uz Savski nasip, na potezu od novobeogradskih blokova ka Ostružničkom mostu, prekinula je činjenica da je Stefana nestala, a ubrzo potom telo nesrećne devojčice nađeno je Savi, nedaleko od splava.

Prema rečima čoveka koji se tog kobnog trenutka u nedelju, oko 17.30 sati, nalazio na splavu pored, Stefana je zajedno sa ostalom decom skakala u reku sa skakaonice na splavu, dok su roditelji bili u dvorištu poseda.

Foto: Pixabay.com

- Bilo je desetoro dece, video sam da su skakali u reku, i u jednom trenutku čuo sam da viču „gde je Stefana, nema Stefane“. Čim sam shvatio o čemu se radi, uskočio sam u reku u nadi da ću pronaći devojčicu. Ali posle tri minuta nisam više mogao da izdržim pod vodom i izronio sam – priseća se sagovornik, koji je i dalje pod šokom.

Kaže da je ubrzo, nakon desetak minuta stigla policija, kao i rečna policija i ronioci Žandarmerije.

- Ronioci su našli telo devojčice kroz 5 minuta od momenta kad su zaronili, odmah pored splava, baš tu gde su deca skakala u vodu. Ne znam šta bi mogao biti uzrok nesreće, moguće da je udarila glavom o šipku skakaonice, ili je jednostavno poklopio talas - priča čovek sa splava pored.

On dodaje da je Stefana bila najstarija od sve dece, ali je očigledno trenutak nepažnje bio dovoljan da se dogodi tragedija.

"Roditelji zapomagali, tražili da vide ćerku"

Prema rečima očevidaca, neutešni roditelji su bili potpuno van sebe, te im pripadnici policije nisu dozvolili da vide telo deteta.

- Ma, strašno je bilo, roditelji su zapomagali, tražili su da vide ćerku, ali nisu im dozvolili zbog dodatnog šoka. Hitna pomoć im dala lekove za smirenje, ali njihovu bol ništa nije moglo da ublaži. U prevelikom šoku bili su i Jovan i njegova porodica – navodi sagovornik i dodaje da ni sam nije mogao da smiri cele noći.

Foto: Printscreen Youtube

Meštani Savskog nasipa nalaze se u neverici, mnogi od njih su za tragediju saznali iz medija.

Videla sam kada je rečna policija prošla juče popodne pored mog splava, pomislila sam da je neka kontrola u pitanju, a kasnije sam saznala šta se dogodilo. Nisam primetila niti čula nešto neuobičajeno, ovde se vikendom okupljaju porodice, prave zabave, tako je bilo i ovog vikenda. Ali nažalost, ovako se žavršilo – rekla je devojka sa obližnjeg splava.

Šta je tačan uzrok smrti devojčice, pokazaće obdukcija.

Dve porodice se okupile da provedu vikend na reci

Kako saznaju mediji, vlasnik splava na kom se tragedija dogodila zove se Jovan i on je pašenog Stefaninom ocu. Porodice su se okupile u nameri da vikend provedu na reci u zabavi i druženju. Desetak metara od splava je ograđeni posed, takođe vlasništvo Jovana. Na tom placu nalazi se manji letnjikovac, bazen, ležaljke i razbacane igračke.

#Sava

#Smrt

'