AKTUELNO

Poslednjih sedam dana, otkako se dogodila tragedija, Dragoljub je na relaciji porodična kuća u valjevskom Novom naselju – Urgentni centar u Beogradu, gde se lekari i dalje bore za život njegovog sina.

- Strepim i čekam, nadam se i molim se za najbolje, samo mi je to ostalo. Sam sam ga gajio od šeste godine, a sad ne mogu da budem pored njega kad je najteže - kaže za "Blic" Dragoljub Stevanović, otac Stefana (17) koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se na Ibarskoj magistrali dogodila 9. avgusta.

Poslednjih sedam dana, otkako se dogodila tragedija, Dragoljub je na relaciji porodična kuća u valjevskom Novom naselju – Urgentni centar u Beogradu, gde se lekari i dalje bore za život njegovog sina.

Njihovih prognoza nema i već sedam dana jedino što se za Stefana, jedinog preživelog iz smrskane "dačije" u kojoj su život izgubila tri mladića, može reći jeste da je i dalje životno ugrožen.

- U veštački je izazvanoj komi da ne bi trpeo bolove. Operisan je, već mu je izvađena slezina, ali postoje ti hematomi na mozgu i plućima. Svaki dan sam u Urgentnom, sedim i čekam vesti, ali ne mogu da budem pored njega, sada kada je najteže. Dajem sebi insulin, na izmaku sam snaga, ali sna i mira nema - kaže neutešan Dragoljub i dodaje da se nada da će Stefanov organizam, koji je mlad i zdrav, uspeti da dobije ovu bitku.

- Ne ostaje mi ništa drugo - nemoćno širi ruke Stefanov otac, spremajući se da sedne u komšijin automobil i da krene za Beograd.

Dragoljub i dalje ne zna gde su se tačno zaputili njegov sin i poginuli sestrić Đorđe Subotić (19), njihov drug Đorđe Belušević (22) i taksista Gradskog taksija Aleksandar Savatić, takođe nastradali, kada je na Savatićevu "dačiju" dok se iz pravca Bogovađe uključivala na Ibarsku magistralu u mestu Županjac, pri brzini od 170 kilometara na sat naleteo BMW koji je vozio Nikola M. (27).

- Najpre sam pomislio da su išli po Beluševića, koji je rodom iz Robaja kod Mionice, pa su odatle sporednim putevima preko Bogovađe krenuli na Ibarsku. Međutim, dobio sam informaciju da su, zapravo, sva četvorica krenuli iz Valjeva, a po nekim informacijama navodno su rekli da žele da idu u Guču na Sabor, ali ne znam zašto su onda skrenuli u pravcu Lazarevca - priča Dragoljub.

On kaže da su mu sin i sestrić rekli da idu do grada.

- Ja sam im rekao da najkasnije do 1 sat nakon ponoći moraju biti kod kuće. Nisu došli u to vreme. Zvao sam ih, ali su im mobilni telefoni bili nedostupni. Koji minut pre mog poziva dogodila se nesreća, ali ja to nisam znao, već sam ujutro, videvši da ih nema, nestanak prijavio policiji. Posle nekoliko časova dobio sam strašne vesti – kaže Dragoljub.

Sa svojim sinom, kada se njegova majka preudala i odselila se, Dragoljub je odgajao i sestrino dete Đorđa Subotića. Njegova majka Aleksandra živi i radi u Švajcarskoj, a brigu o sinu poverila je rođenom bratu. On je nakon završetka školovanja počeo da radi, ali je ostao izuzetno vezan za ujaka i mlađeg brata od kog se nije razdvajao. Stevanović kaže da zna da je vozač BMW-a koji je usmrtio mladiće iz Valjeva uhapšen, ali ne želi o tome da priča.

- Ne znam šta bih rekao, sada samo razmišljam da mi dete preživi. Dalje je na sudu, neka bude po pravdi. Neka, pre svega, sve ovo bude jedna velika opomena, da se nikome ne dogodi ovakva tragedija, da mladi životi budu ugašeni u trenutku – kroz suze priča Dragoljub.

Podsetimo, u nesreći na Ibarskoj magistrali stradali su vozač "dačije" taksista Aleksandar Savatić (22) i putnici iz tog vozila, Đorđe Subotić (19) i Đorđe Belušević (22), kao i Katarina Ivanković (22), saputnica Nikole M. iz BMW-a. Teško su povređeni Nikolina devojka, a Katarinina sestra Kristina Vasiljević (23), Stefan Matović (28), vlasnik BMW-a, kao i Dragoljubov sin Stefan koji je bio u "dačiji".

#Saobraćajna nesreća

'