AKTUELNO

Više ne mogu da ni da plačem, suze su presahnule. Srce je prazno, a tuga velika, golema, koja dok sam živ neće nestati. Izgubio sam sina, dete kakvo svaki roditelj samo može da poželi. Šta je Miloš uradio i kakav je trag ostavio iza sebe sa samo 20 godina, dovoljno govori to što je stotine ljudi, pre svega mladih, došlo u našu kuću da nam izjavi saučešće i ponudi pomoć, ovako za Ovako, za beogradske medije, govori Nebojša Stanojković iz Padinske skele, čiji je sin Miloš poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju, u predgrađu nemačkog grada Rotenburga.

Tada su stradali i Miloševa devojka Anđela Mančić (19) i njen ujak Zoran Disić (41). Lekari se bore za život njenog brata Darka (14), dok je otac Mile (46) povređen, ali je stabilno.

Milošev otac sedi za stolom u dvorištu ispred kuće zavijene u crno. Pali cigaretu za cigaretom. Priča tiho.

- Svi smo u šoku otkad nam je Anđelina majka javila strašnu vest. Zamislite kad vam telefonom kažu da više nema vašeg deteta. Strašno. Pored Miloša, imam i sina Mihajla, koji ima osamnaest godina. Obojicu ih obožavam, ali kad čovek izgubi dete, nema gore stvari. Bolje da ne živi više. A ja moram da izguram predstojeće teške dane zbog Mihajla, majke, sestre, Miloševih drugova iz škole, fudbalskog kluba PKB, gde je bio kapiten - kaže Stanojković.

Saznajemo da se Nebojša razveo od Jelene, Miloševe i Mihajlove majke, ali ostali su u dobrim odnosima.

- Deca su želela da budu kod mene posle razvoda, ali su se redovno viđala sa majkom, naravno. I ona je očajna. Ne može da veruje da više nema našeg Miloša.

Foto: Privatna arhiva

Pored oca, o Milošu i Mihajlu je brinula i baka Marija. Ipak, veoma im je privržena Nebojšina sestra Marijana, koja je među prvima tužnu vest objavila na svom fejsbuk-profilu i oprostila se od mladog para.

- Bratova deca su i moja, jer svoje nemam - kaže kroz suze Marijana Stanojković Nedeljković. - Ne mogu vam objasniti kako mi je. Umesto da mu igram na svadbi, ispraćam ga zauvek... Sad ga više neće tetka čuvati. Na njega sad paze anđeli.

Milošev otac kaže da je Miloš bio za primer - dobar sin i unuk, đak, sportista, drug, obožavan gde god bi se pojavio.

- Završio je medicinsku školu, akušerski smer. Volontirao je u bolnici i 31. jula, pre nego što je odlučio da krene kod Anđele u Nemačku, dobio je papir da je odbranio državni ispit. Tada mu je i rečeno da treba da dobije posao za stalno. Ma, bio je presrećan - kaže otac.

Tako se i odlučio da krene ranije u posetu devojci koja je već bila u Nemačkoj:

Foto: Privatna arhiva

- Trebalo je da Miloš kod Anđele ide 7. avgusta i da budu kod nje do 23. Onda bi se vratili u Srbiju, jer je on trebalo da počne da radi, a i Anđela bi se zaposlila sa završenom školom za kompjutere. Razmišljali su da, posle godinu i po dana koliko su u vezi, započnu zajednički život. Deca su pravila planove, bila srećna, nevina.

Kako pričaju Miloševi bližnji, što potvrđuje i njegov najbolji drug Marko Jovanović, ljubav između njega i Anđele bila je "nebeska". Otac briše suze.

- Mnogo su se voleli. Ma nisu mogli ni sat jedno bez drugog. Ako se ne vide uživo, oni se gledaju preko "Skajpa". I tako svakog dana. Hteli su posao i zajednički život ovde ili kasnije u Nemačkoj, razmišljali o deci, pravili planove. Kad god biste pitali nekoga gde je Miloš ili Anđela, čuli biste: "Pa, zajedno su!". Evo, zajedno odoše i u smrt. I, zajedno će na groblju Zbeg naši Romeo i Julija biti i sahranjeni, u istu raku, sa rukom u ruci...

Kako saznaje ovaj list, nadležni iz pogrebnog zavoda u Leskovcu u sredu su krenuli put Nemačke. Tamo ih čeka Anđelina majka Ivana. Nakon što preuzmu tela, vraćaju se za Srbiju, gde će biti sahranjeni početkom naredne nedelje.

I u kući nastradale Anđele Mančić, u Besnom Foku - tuga. Baka Slavica Disić, kod koje je Anđela boravila tokom srednjoškolskog školovanja, na lekovima je. U dvorištu kuće zatičemo familiju. Svi u crnini. Pognute glave, ne kriju suze, nemi od bola.

- Šta da vam kažemo? Strašno je ovo što nas je snašlo. Svi smo i dalje u šoku i neverici.

Podsetimo, nesreća se dogodila nadomak Rotenburga u nemačkoj oblasti Bavarija. Kako su preneli nemački mediji, "ford" kojim je upravljao Mile Mačić udario je u znak "stop", a potom se odbio i zakucao u automobil "golf", i odbacio ga na "pežo".

#Saobraćajna nesreća

#Smrt

'