AKTUELNO

Stefan Totić (28) iz Beograda ubijen je juče, pola sata posle ponoći, ispod nadvožnjaka na Dušanovcu, a veruje se da je atentator na skuteru, u njega ispalio smrtonosne hice zbog neraščišćenih računa u trgovini drogom.

Stefanov prijatelj Đorđe S. (26), koji je upravljao “opelom” na koji je atentator otvorio vatru, pokušao je da teško povređenog mladića odveze do Urgentnog centra, ali je kod Veterinarskog fakulteta imao saobraćajnu nezgodu, što ga je osujetilo u nameri da pomogne prijatelju.

Povređeni Đorđe S. je prevezen u Urgentni centar, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt njegovog prijatelja Totića.

- Mladići su bili u “opelu” kojim je upravljao Đorđe S, dok je Stefan sedeo na mestu suvozača. U momentu kada su Ulicom Miška Jovanovića krenuli ispod nadvožnjaka, verovatno da bi zaobišli patrole koje su na autoputu, napadač, sakriven u mraku, čekao je i otvorio vatru na njih - saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

Da li je napadač bio sam ili je imao saučesnike koji su “opel” i žrtvu pratili pa mu javili kada će se pojaviti ispod nadvožnjaka, za sada nije utvrđeno.

- Nesumnjivo je međutim da je pucao isključivo na suvozačevu stranu, a meci su pogodili Totića u gornji deo tela. Vozač Đorđe S. je u momentu kada je počela pucanjava izgubio kontrolu, i vozilo je udario u neko manje drvo - dodaje izvor.

Foto: TvPink Printscreen

Ubica je odmah dao gas i pobegao, dok se Đorđe S, pribrao i pokušao je da pomogne prijatelju, da ga odveze kod lekara. Vratio se u Ustaničku ulicu, a zatim je skrenuo u Bulevar oslobođenja, da bi stigao do Urgentnog centra. Međutim, Đorđe S. je, možda i zbog pretrpljenog šoka, kod Veterinaskog fakulteta, izgubio kontrolu nad vozilo, doživeo je saobraćajnu nesreću u kojoj je i sam povređen.

Samo nekoliko minuta nakon toga, ekipa Hitne pomoć došla je na lice mesta, i dok je Đorđe S. prevezen u Urgentni centra, lekari su mogli samo da konstatuju smrt Stefana Totića, na čijem tele je bilo nekoliko ustrelnih i prostrelnih rana.

"Najmlađi kasapin", pa vaterpolista

Ubijeni Stefan Totić svojevremeno je trenirao vaterpolo u Partitzanu a pre dve decenije postao je poznat srpskoj javnosti i to kao najmlađi mesar, ne samo u prestonici, već u državi. Otac Dušan, zvani Dule Kinez, bio je vlasnik pečenjare na Crvenom krstu, i meso koje on ispeče važilo je za najukusnije u Beogradu. Mali Stefan je gostima među kojima bio i pevačka legenda Šaban Šaulić, bio interesantan, pa se kao sedmogodišnjak našao u medijima.

- “Više volim kafanu nego “Moćne rendžere”. A više volim da koljem i obrađujem prasiće nego ga gledam crtaće. I više volim da čitam kuvar nego stripove” - pričao je tada mali Stefan.

Uvek je koristio priliku da navede da mu je Šaban omiljena mušterija.

- On mi daje najveći bakšiš, po sto dinara. Služim ga pečenjem, viskijem, spremam, čistim mušemu, donosim mu hleb. Najviše voli da jede praseće i jagnjeće nogice - otkrio je pre dve decenije najmlađi srpski mesar.

Kralj muzike je nekoliko meseci pre nego što je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, u jednom intervjuu prisetio “bucmastog, jakog klinca, koga je otac naučio da seče meso” i izrazio je želju da ponovo vidi malog mesara. Nažalost, ta želja mu se nije ostvarila.

#Ubistvo

#napadač

'