AKTUELNO

Meštani knjaževačkog naselja u kom su živeli Jastreb Asanović (38) i Ivan Ronić (19), koje je 14. jula usmrtio tast i deda Nenad Ronić (63), kažu da njihova smrt neće proći nekažnjeno.

Rođaci pokojnog Jastreba Asanovića (38) i njegovog pokojnog sina Ivana Ronića (19), koje je 14. jula hicima iz automatske puške ubio Nenad Ronić (63), otac Jastrebove supruge i Ivanove majke, najavili su krvnu osvetu.

Kako pričaju meštani knjaževačkog naselja u kome su živeli ubijeni, ali i ubica, ogorčena familija sprema odmazdu, a da nije u pitanju samo čaršijsko nagađanje, svedoči i to što patrola policije već četiri dana dežura ispred kuće osumnjičenog dede Nenada.

Foto: Printscreen Facebook

Hoće da zapale kuću

- Policija čuva kuću, u kojoj od 14. jula uveče nema nikoga, kako je ne bismo kamenovali i zapalili - kaže jedan rođak.

Prema njegovim rečima, čitavo naselje bruji o tome da se ova porodična tragedija neće ovako završiti i da postoji velika opasnost od novog krvoprolića.

- Nenad će da istrune u zatvoru. I treba! Ali njegov sin Siniša i njegova porodica su na meti razjarenih rođaka ubijenog Jastreba. Osveta ne gine. Ubijeni Jastreb ima dosta familije u inostranstvu, ko zna šta će tu biti. I Nenadova krv treba da oseti ovo što mi sada osećamo - priča rođak.

Podsetimo, Nenad Ronić je kobne večeri otišao u kuću svoje ćerke Monike i ubio joj muža i sina, dok je drugog sina Bendžamina (15) i snaju Romanu (20) teško ranio. Povod za krvavi pir bila je svađa i tuča koja je ranije tog dana izbila između Nenadovih unuka od ćerke i sina.

Foto: Printscreen Facebook

Dedin sin Siniša je 14. jula s porodicom došao iz Nemačke. Sinišin sin Džani se potukao s bratom od tetke, a neko je otišao kod dede i rekao mu da je Džani ubijen. On je tada uzeo pušku i počinio pokolj. Dok je rešetao ćerkinu porodicu, vikao je da će ih sve pobiti i da će im zatrti seme. Pretio je da će čak ubiti i bebu, svoje praunuče staro samo 20 dana, ali je dečačić, srećom, preživeo - podseća sagovornik za medije.

Osvetiće se kad-tad

Još dok je policija obavljala uviđaj, rođaci i komšije su se uputili ka kući ubice nameravajući da pronađu njegovog sina Sinišu i unuka Džanija, ali oni su se negde sklonili, a ispred kuće je dežurala policija.

- Verujemo da je policija negde sklonila Sinišu i njegove, pošto ih od 14. jula niko nije video i ne znaju gde su. Svi mislimo da su Siniša i Džani uticali na Nenada da pobesni i pobije pola familije. Osveta će ih sačekati kad-tad, za mesec, dva, za godinu, ali će se desiti - najavljuje rođak.

Otac i sin sahranjeni zajedno

U Knjaževcu su juče zajedno sahranjeni ubijeni otac i sin, Jastreb Asanović i Ivan Ronić. Nepregledna kolona uplakanih rođaka, prijatelja i komšija se iz kuće smrti uputila ka groblju. Naseljem su sve vreme odjekivali jauci i leleci ožalošćenih, a najtužnija je bila Monika Ronić, kojoj je rođeni otac pred očima ubio muža i sina.

- Jaoj, Ivane, jaoj, javi mi se. Srce mi se pokidalo - čulo se juče na groblju dok su pogrebnici spuštali sanduke s telima u rake.

#Ubistvo

'